Valioliigan mestaruudesta taistelevan Manchester Cityn luotsi Pep Guardiola uskoo, että 32-vuotias kärkipelaaja Sergio Agüerolla on iso rooli kauden toisella puoliskolla.

Agüero on pelannut vain viisi ottelua toivuttuaan polvileikkauksesta. Hän sai takareisivamman palattuaan kentille ja sairastui hiljattain koronavirukseen.

Guardiolan mukaan koronaoireet väsyttivät aluksi Agüeron, mutta tämän olo on nyt huomattavasti parempi.

[readmore from=Sergio-Aguero]

– Olen niin optimistinen. Hän tulee auttamaan meitä ratkaisevilla hetkillä, antaa meille tarvitsemamme maalit ja on se ratkaiseva ero. Olen hyvin luottavainen sen suhteen, että niin tapahtuu, Guardiola kommentoi Goalin mukaan.

Agüeron sopimus on päättymässä tähän kauteen, eikä jatkosopimuksesta ole ainakaan toistaiseksi ilmoitettu. Guardiola aikoo olla varovainen suojattinsa peluutuksen kanssa.

– Hän tarvitsee erityistä terävyyttä ja laadukkaat ensimmäiset askeleet tehdäkseen maalin, mutta se riippuu hänestä. Lopulta näemme hänet harjoituksissa ja kentällä, ja on helppoa tajuta, onko hän kunnossa vai ei.

– Mutta toivottavasti hän pystyy auttamaan meitä erityisellä laadullaan. Siksi hän on yksi kaikkien aikojen parhaista kärkipelaajista – ei ainoastaan Englannissa vaan koko jalkapallohistoriassa.