Sergio Agüero olisi kiinnostunut siirtymään ensi kaudeksi Chelseaan, uutisoi lontoolaislehti London Evening Standard.

Lähteen mukaan Agüeron haaveet Valioliiga-ennätysten rikkomisesta tekee Chelseasta houkuttelevan vaihtoehdon argentiinalaishyökkääjälle, joka jättää Manchester Cityn tänä kesänä.

Agüerosta on tulossa yksi jalkapallomaailman halutuimmista vapaista agenteista, kun hänen sopimuksensa Etihad Stadiumilla umpeutuu.

Standardin saamien tietojen mukaan Agüero haluaisi jatkaa uraansa nimenomaan Englannissa, koska hänen tavoitteenaan on nousta Valioliigan kaikkien aikojen maalitilastossa vielä muutaman pykälän verran ylemmäs.

Argentiinan maajoukkuemies on tällä hetkellä listan neljännellä sijalla 181 täysosuman ansiosta, eikä hänellä ole kuin kuuden maalin verran matkaa kolmantena olevaan Andy Coleen.

Alan Shearerin ennätyksellinen 260 maalin saldo lienee Agüeron ulottumattomissa, mutta toisella sijalla olevan Wayne Rooneyn (208 maalia) ylittämistä voidaan pitää realistisena tavoitteena, jos hän solmisi esimeriksi 2-3 vuoden sopimuksen Stamford Bridgellä.

[readmore from=Sergio-Aguero]

Thomas Tuchelin luotsaaman Chelsean on kuitenkin tehtävä Agüerolle tarpeeksi hyvä sopimustarjous saadakseen Manchester Cityn kaikkien aikojen parhaan maalintekijän itselleen.

32-vuotiaan maalitykin perässä ovat nimittäin myös Barcelona, Real Madrid, Juventus, Paris Saint-Germain sekä hänen kasvattajaseuransa Independiente.

Manchester Unitedia pidettiin aiemmin myös yhtenä ehdokkaana, kunnes Ole Gunnar Solskjær päätti näyttää siirrolle kirkkaan punaista valoa (lue lisää).

Valioliigan kaikkien aikojen parhaat maalintekijät

Alan Shearer – 260
Wayne Rooney – 208
Andrew Cole – 187
Sergio Agüero – 181
Frank Lampard – 177
Thierry Henry – 175
Robbie Fowler – 163
Harry Kane – 162
Jermain Defoe – 162
Michael Owen – 150