Arsenalin toppari Shkodran Mustafi sanoo, että hänen tulevaisuutensa lontoolaisseurassa on yhä auki, vaikka hän onkin saanut enemmän peliaikaa uuden päävalmentajan Mikel Artetan alaisuudessa.

Artetan edeltäjä Unai Emery sanoi viime kesänä, että Mustafi, 27, voi etsiä itselleen uuden seuran, mutta saksalaispuolustaja jäi Lontooseen. Mustafi pääsi tämän kauden Valioliigassa ensimmäistä kertaa kentälle vasta, kun Emery oli saanut kenkää.

Hieman ennen joulua Tykkimiesten käskyttäjäksi nimitetty Arteta on kuitenkin löytänyt Mustafille käyttöä, ja kannattajien aika ajoin parjaama puolustaja on esiintynyt useissa otteluissa edukseen.

Mustafin ja Arsenalin sopimus päättyy ensi kauden jälkeen.

– Olen pelannut säännöllisemmin Mikel Artetan alaisuudessa, myös Valioliigassa. Siitä on ollut minulle paljon apua. Tunnen oloni hyväksi. Ymmärrän hänen tyylistä jalkapalloa ja miten hän haluaa pelata. Se sopii minulle todella hyvin, kommentoi Mustafi Sky Germanylle.

Shkodran Mustafi on edustanut Arsenalia kesästä 2016 lähtien ja pelannut seurassa 133 ottelua. Kuva: Getty Images

Saksan maajoukkuetoppari on yllättynyt positiivisesti siitä, miten Arteta on toistaiseksi suoriutunut uransa ensimmäisestä päävalmentajan pestistä. Vuonna 2016 nappulakengät naulaan ripustanut Arteta siirtyi heti lopettamispäätöksensä jälkeen Pep Guardiolan apuvalmentajaksi Manchester Cityyn, josta hän palasi Arsenaliin edustettuaan lontoolaisia jo pelaajaurallaan.

– Hän on todella yllättänyt minut sillä, miten hän toimii tuossa iässä. En tiedä, olisinko minä neljän vuoden jälkeen noin vakavasti otettava ja karismaattinen johtaja joukkueelle.

– Hän on suoriutunut erittäin hyvin. Minusta tuntuu, että olen jo tässä lyhyessä ajassa oppinut asioita, joilla voin parantaa pelaamistani.

– Voisin kuvitella jatkavani pelaamista hänen alaisuudessa, mutta emme vielä osaa sanoa tulevaisuudesta mitään. Ilmassa on vielä paljon kysymysmerkkejä.