Eilisessä Heikki Kuparisen näkökulmajutussa pureuduttiin syvälle ongelmiin, jotka aiheutuvat Euroopan huippuliigojen siirtoikkunoiden sulkeutumisista eri aikoihin. Valioliigajoukkueiden osalta tämä tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että ne saattavat menettää viimeisillä viikoilla pelaajia esimerkiksi Espanjaan tai Italiaan, mutta eivät voi hankkia näille korvaajia. Englannin siirtoikkuna sulkeutuu nykysysteemissä jopa kolmea ja puolta viikkoa muuta maanosaa aiemmin.

Tilanteeseen on tulossa muutos, sillä entistä useampi valioliigaseura on nyt valmis äänestämään aikataulujen yhdenmukaistamisen puolesta. Kaksi vuotta sitten 14 seuraa äänesti sen puolesta, että Englannin ikkuna sulkeutuu päivää ennen kauden alkamista. Tätä, läpi mennyyttä ehdotusta vastustivat tuolloin Manchester City, Manchester United, Crystal Palace, Watford ja Swansea. Burnley pidättäytyi äänestämästä.

José Mourinho oli eri linjoilla Unitedin äänestyspäätöksen kanssa. Portugalilainen halusi ehdottoman työrauhan joukkueensa kanssa ennen kauden alkua, ja toivoi siirtoikkunan sulkeutuvan ”niin aikaisin kuin mahdollista”.

Jo viime kaudella seurojen asenne aikatauluihin muuttui, ja nykyisellään The Telegraph uskoo, että 11 seuraa tulee äänestämään niiden yhdenmukaistamisen puolesta. Yksi kelkkansa mitä todennäköisimmin kääntävistä seuroista on Tottenham, jonka manageri Mauricio Pochettino on erikoistunut pitämään aihetta pinnalla.

– Uskon, että Daniel Levy ja monet muut ymmärtävät nyt, että edellinen päätös oli massiivinen virhe. Meidän on palattava toimimaan samoilla aikatauluilla muun Euroopan kanssa, tai annamme muiden liigojen seuroille massiivisen edun Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa.