Lienee melko selvää, että Ben Brereton Díaz pelaa lähitulevaisuudessa jossain Euroopan huippusarjassa, todennäköisimmin Valioliigassa.

Siis kuka? Ben Brereton Díaz? Ikinä kuullutkaan, moni varmasti miettii.

Kyseessä on 22-vuotias hyökkääjä, joka pelaa neljättä kauttaan Mestaruussarja-seura Blackburnissa. Englannissa, Stoke-on-Trentin kaupungissa syntynyt hyökkääjä aloitti jalkapallouransa seitsemänvuotiaana Manchester Unitedissa, jossa hän pelasi kuuden vuoden ajan. Ennen ammattilaisuraansa hän pelasi myös Stoke Cityn ja Nottingham Forrestin juniorijoukkueissa.

Brereton oli muutama vuosi takaperin yksi ikäluokkansa suurimmista lupauksista. Hän pelasi Englannin alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa 18 ottelua, joissa hän teki viisi maalia. Alle 20-vuotiaissa hän pelasi yhden ottelun, mutta se jäi hänen viimeiseksi peliksi Englannin maajoukkuepaidassa.

Se on jo tässä kohtaa varmaa, sillä Brereton teki kesällä päätöksen siitä, että hän edustaa jatkossa Chilen maajoukkuetta. Breretonin äiti on chileläinen, jonka vuoksi hyökkääjällä oli mahdollisuus valita Englannin ja Chilen väliltä.

Oli jopa pienoinen ihme, että Brereton sai Chilen maajoukkueelta kutsun. Englantilaischileläinen hyökkääjä ei nimittäin ole varsinaisesti loistanut ennen kuluvaa kautta.

Vuoden 2017 alun ja 2021 kesän välillä hyökkääjä pelasi yhteensä 145 ottelua Nottinghamin sekä Blackburnin riveissä ja onnistui maalinteossa ainoastaan 18 kertaa. Lukemat eivät juurikaan imartele hyökkäyspään pelaajaa.

Siitä huolimatta Brereton sai Chileltä kutsun kesällä pelattuun Copa Américaan. Hyökkääjä pelasi viidessä ottelussa, ja teki myös A-maajoukkueuran ensimmäisen maalin.

Liekö tämä sitten antanut buustia tulevaan, sillä kuluvan kauden aikana Breretonilta on nähty mieletön tasonnosto. Hyökkääjä on latonut 25 otteluun hurjat 20 maalia. Ainoastaan Fulham-hyökkääjä Aleksandar Mitrović [22 maalia] on tehnyt enemmän maaleja Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestaruussarjassa.

Myös Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Alan Shearer on huomioinut Breretonin huippuvireen.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Alan Shearer

@alanshearer
Keep up your great work @benbreo 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Blackburn Rovers

@Rovers
2⃣0⃣ @SkyBetChamp goals this season already for @benbreo. 🇨🇱

Unstoppable. 🔥

#Rovers 🔵⚪️

Breretonin sopimus Blackburnin kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen. Hurjan maalivireen sekä sopimustilanteen vuoksi ei ole yllätys, että hänet on yhdistetty voimakkaasti Valioliigaan jo tammikuun siirtoikkunan aikana.

Todennäköisimpänä määränpäänä on pidetty Brightonia, mutta muitakin kiinnostuneita löytyy. Kenties yllättävin niistä on Espanjan suurseura Sevilla, joka yrittää kuumeisesti metsästää siirtomarkkinoilta hyökkääjää. Seuraan on aiemmin yhdistetty muun muassa Manchester Unitedin Anthony Martial sekä Arsenalin Alexandre Lacazette.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
Ben Brereton's club record (2017-21):

1️⃣4️⃣5️⃣ appearances
1️⃣8️⃣ goals

🇨🇱 Ben Brereton Diaz's club record (adopted his mother's maiden name in July):

2️⃣5️⃣ appearances
2️⃣0️⃣ goals

🤯🌶️

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.