Southampton-faneilta todella mauton ele kuollutta Emiliano Salaa kohtaan – ”Tällaiselle käytökselle ei ole paikkaa lajissamme”

© Kuva: Getty Images

Poliisi on ottanut kiinni kaksi Southamptonin kannattajaa, joiden epäillään pilkanneen lentoturmassa kuolleen Emiliano Salan muistoa. Asiasta kertovat useat brittiviestimet.

Southampton isännöi eilen lauantaina valioliigaottelua Cardiffia vastaan. Sala siirtyi nimenomaan Cardiffiin seuran ennätyskaupassa tammikuussa. Hyökkääjä ei kuitenkaan ehtinyt pelata yhtään ottelua walesilaisseurassa, sillä hän kuoli lentokoneen syöksyttyä Englannin kanaaliin.

Lauantain ottelussa kahden Southampton-kannattajan väitetään tehneen lentokone-eleitä ja siten pilkanneen Salan kuolemaa. Myöhemmin Southampton tiedotti poliisin ottaneen kyseiset kannattajat kiinni.

– Tällaiselle käytökselle ei ole paikkaa lajissamme, eikä tällaista suvaita St Mary’sillä (Southamptonin stadion). Seura antaa kannattajille porttikiellot, kunhan heidät tunnistetaan, tiedotteessa sanottiin.

Poliisin väliintulo myös toisaalla

Fanien huonoa käytöstä nähtiin myös Watfordin ja Evertonin välisessä ottelussa. Kaksi ihmistä loukkaantui, kun seurojen kannattajat ottivat yhteen Vicarage Road -stadionin ulkopuolella. Poliisi kertoi ottaneensa kiinni neljä miestä.

Siitä on vain kuukausi, kun Evertonin ja Millwallin kannattajat ottivat yhteen FA Cup -ottelun yhteydessä. Tuota yhteenottoa Metropolitanin poliisi kuvasi yhdeksi järkyttävimmistä jalkapalloväkivaltaisuuksista vähään aikaan. Muun muassa yhtä Everton-fania viillettiin tuolloin kasvoihin.

Kertoimet ottelulleArsenal - Southampton23.11.2019