Newcastlen päävalmentaja Steve Bruce on kohdannut paljon kritiikkiä. Valioliiga-seuran johtoportaan päätöstä nimittää Bruce päävalmentajan tehtävään ennen kauden alkua on myös kritisoitu kovasti.

Brucen Newcastle hävisi viime viikonloppuna Norwichille 3−1. Puolustaja Paul Dummett kommentoi pelin jälkeen, että lämmittelyn alusta alkaen huomasi, ettei pelipäivänä kaikki ollut kunnossa. Dummettin kommentit on otettu Englannissa kirjaimelliseen syyniin.

Newcastle kohtaa tänä sunnuntaina Tottenhamin. Bruce sanoi brittilehti The Guardianille joukkueen olevan selvästi valmiimpi kuin edellisessä ottelussa. Häntä hiersi yhä Norwich-ottelun kritiikki ja peliä ympäröinyt keskustelu.

− Eniten minua loukkaa se, ettemme muka hallitse edes lämmittelyjä ja taktiikoita kunnolla. Rakentava kritiikki on oikeutettua, mutta pelkät valheet tuottavat pettymyksen, Bruce puhisi.

Puolustaja Dummett kertoi myöhemmin, että viittasi alkulämpöä koskeneilla kommenteillaan enemmän pelaajien asenteeseen kuin valmennusjohdon ammattitaitoon.

Bruce totesi, että oli huolissaan enemmän joukkueen pelistä kuin lämmittelystä, ja että kritiikin kohteena olleet pikkuasiat ovat pienimpiä hänen murheistaan.

Newcastlen päävalmentajaa on kritisoitu runsaasti myös internetissä. Tämä tuntui vaivaavan Brucea, joka vitsaili, että sosiaalinen media pitäisi kieltää Newcastlessa kokonaan.

Päävalmentaja koki, että hän on ollut aivan liikaa valokeilassa, ja että hänen tekemisiään on tarkkailtu liiankin kanssa.

− Minun täytyy hyväksyä se. Olisin voinut kieltäytyä työstä, mutta aion kääriä hihani, Bruce sanoi The Guardianille.

Newcastle on avannut kautensa kahdella tappiolla. Tulevat liigapelit eivät ole seuralle helppoja, sillä Tottenhamin jälkeen vastaan asettuvat Watford ja Liverpool.