Newcastle pelastui sunnuntai-iltana jo lähes varmalta näyttäneeltä tappiolta Tottenhamia vastaan, kun Callum Wilson upotti joukkueensa 1-1-tasoituksen pilkulta kovaa keskustelua herättäneen käsivirheen myötä.

Ottelun lisäajalla Andy Carroll voitti pääpallon Eric Dieria vastaan rangaistusalueen sisällä, mutta puski sen Tottenham-puolustajan takaa hänen käteensä. Useita minuutteja kestäneen VAR-tarkastuksen jälkeen pallo vietiin pilkulle, minkä seurauksena José Mourinhokin lähti jo kävelemään kohti pukuhuoneita.

Newcastle-luotsi Steve Bruce ei kehdannut edes juhlia tasoistusta ottelun jälkeen, kun hän jakoi mielipiteensä paljon puhuttaneesta tilanteesta. Hänenkin mielestään hiljattain uusittu käsivirhesääntö on ”täysin järjetön”.

– Minusta meidän managerien on kokoonnuttava yhteen ja mentävä liigan puheille sanomaan, että tämän on loputtava. Tämä on täysin järjetöntä, sanoi Bruce ottelun jälkeen Sky Sportsille.

– Me saimme tänään pisteen ja meidän pitäisi hyppiä ilosta sen takia. Mutta olisin aivan järkyttynyt, jos sama tilanne olisi tapahtunut meille. Roy [Hodgson] on oikeassa. Tämä on naurettavaa.

LUE MYÖS: Crystal Palacen manageri Roy Hodgson ei sulattanut rangaistuspotkuun johtanutta tuomiota – otti myös kantaa sääntöihin: ”Se pilaa jalkapallon”

– Jos aiot hypätä niin kuin Dier teki, sinun on mahdotonta pitää kädet kiinni vartalossa ja olla menettämättä tasapainoa. Käsivirhesääntö on ollut olemassa satoja vuosia. Olemme niin sanotusti menettäneet juonen sen kanssa, Bruce päätti.

LUE MYÖS: Eikö Tottenhamia kunnioiteta tarpeeksi? – José Mourinho: ”Nyt ymmärrän sen eron”

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"It's a total nonsense - the decisions are ruining the spectacle." 😠

Despite earning a draw from the decision, #NUFC boss Steve Bruce gives his thoughts on the late penalty awarded to his side in their draw against Spurs...💭

Report & highlights: trib.al/jd3ALEx