Newcastlen manageri Steve Bruce on vastannut seuralegenda Alan Shearerin esittämään kritiikkiin siitä, että putoamista vastaan taistelevan joukkueen tulisi pelata rohkeammin.

Bruce mainitsee esimerkkinä Norwichin, jonka riveissä hän pelasi aikoinaan useamman kauden. Daniel Farken miehistö tunnetaan iloisesta hyökkäyspelistään, jossa maaleista vastaa usein Teemu Pukki.

– He aloittivat elämän Valioliigassa ja pitivät kiinni uskomuksistaan – ”sillä tavalla me aiomme pelata ja lähteä sinne” – ja valitettavasti sillä tavalla pelaamalla putoaa sarjasta, joten kaikessa on tietysti tasapaino, Bruce kommentoi.

Hänen mukaansa kovatasoisessa liigassa menestyminen on erittäin vaikeata, jos aikoo keskittyä lähinnä hyökkäämiseen.

– Kyllä, ymmärrän Alanin puheet – ja tietysti hän on keskushyökkääjä, joten hän haluaa hyökätä. Hän ei ole kiinnostunut puolustamisesta.

65 maalia tällä sarjakaudella iskeneen Norwichin paluu Valioliigaan on enää sinettiä vaille. Edellisen kerran ”Kanarialinnut” pelasi ylimmällä sarjatasolla kaudella 2019–20, jolloin joukkue jäi jumboksi.

Norwichin kannalta positiivinen asia on se, että puolustuspeli on toiminut Mestaruussarjassa nyt paremmin. Oma verkko on heilunut 41 ottelussa ainoastaan 28 kertaa.

Lähde: Eastern Daily Press