Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Alan Shearer ei nauti Sunderlandin kurjuudesta, vaikka hän onkin tunnetusti vihollisseura Newcastlen mies.

Vielä viime kaudella korkeimmalla sarjatasolla pelanneen Black Catsin putoaminen Ykkösliigaan varmistui viikonloppuna. Shearer vaikuttaa syyttävän seuran tilanteesta omistaja Ellis Shortia.

[readmore from=Sunderland]

– Kuinka tuon kokoinen seura, jolla on tuollainen stadion, voi löytää itsensä englantilaisen jalkapallon kolmannelta tasolta? Asioiden huonoa hoitoa valtavassa mittakaavassa omistajalta, joka on jo pitkään halunnut pois, Shearer kirjoittaa The Sun -lehden kolumnissaan.

– Se kertoo kaiken pahanolontunteesta, että harva ihminen siellä edes tuntui tajuavan, että heidän putoamisensa varmistui lauantain Burton-kotitappion myötä. Paluusta takaisin tulee pitkä, älkääkä luottako nopeaan sarjanousuun.

Shearerin mukaan Sunderlandille jokainen peli on ensi kaudella kuin cup-finaali, sillä vastustajat haluavat nimekkään vastustajan päänahan.

– Meillä ei tule ihan pian olemaan Koillis-Englannin derbyä, ja kaipaan sitä loistavaa tunnetta. Niissä on mahtavaa pelata, mutta ellei seuroja arvota vastakkain cupissa, kohtaamista ei tule vähään aikaan.

Lähde: Sunderland Echo