Charlton nousi Valioliigaan 1998 voittamalla Sunderlandin rangaistuspotkukilpailussa nousukarsinnan finaalissa Wembleyllä. Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 4-4. Kyseiset loppulukemat ovat tulleet ”Addicksille” tutuksi, sillä juuri samanlaisen draaman se kävi läpi lyötyään Doncasterin välierien otteluparissa puolitoista viikkoa sitten.

– Jännästi kohtalo näyttää taas leikkivän näiden seurojen kanssa, Charltonissa Valioliigaa pelannut Jonatan Johansson miettii Valioliiga.comin haastattelussa.

Sunderland keikkui koko kauden League Onen kärkisijoilla, mutta heikko kevät pudotti sen nousukarsintapeleihin. Portsmouth ei pystynyt vastusta tarjoamaan, joten ylivoimaisella budjetilla League Onessa operoiva ”Black Cats” pääsee yrittämään heti Championshipistä putoamisensa jälkeen paluuta takaisin.

– Sunderlandilla on edelleen samoja pelaajia ryhmässään, kun sillä oli Valioliigassa pari kautta sitten. Tunnen hyvin manageri Jack Rossin, ja voin vain kuvitella, millaiset paineen hänellä tällä hetkellä on. Sunderlandin on yksinkertaisesti pakko nousta, muuten voi olla, että avainpelaajien kärsivällisyys ei enää riitä, Johansson arvioi.

Charlton nousi karsintakuvioihin ehkä hieman yllättäenkin, mutta viimeistään Doncasterin kaaduttua seura tulee laittamaan kaikki peliin sunnuntaina.

– Tässä on selvä ero. Charltonille nousu olisi kiva bonus, ei mikään pakko. Mielenkiintoista nähdä, kuinka joukkueet käsittelevät tilannetta.

Yhdestä asiasta Johansson on varma.

Lee Bowyerin Charlton pelaa todella suoraviivaista jalkapalloa. Uskon, että tulemme näkemään erittäin avoimen futismatsin. Täytyy muistaa myös, että Charlton ei ole joulun jälkeen hävinnyt kuin kaksi peliä, kun Sunderlandin suunta on ollut vähän päinvastainen. Vaikka nämä eivät sunnuntaina enää mitään merkitsekään, kertoo tuo vertailu jotain joukkueiden nykyvireestä.

– Sunderland on suosikki, mutta ei kannata pistää päätä pantiksi minkään tuloksen puolesta, sen verran suuret asiat ovat kyseessä, Jonatan Johansson kertoo.

League Onen nousukarsintafinaali Charlton-Sunderland sunnuntaina 26.5. klo 17.00 Viasatin jalkapallokanavalla sekä suoratoistopalvelu Viaplaysta.