Arsenal-yhteisön tiedonvälitys keskittyi eilen hahmoon, joka ei ole aivan joukkueen eturivistössä, mitä päivittäisiin puheisiin tulee.

Vasta marraskuussa 2017 seuran palvelukseen Dortmundista siirtynyt ns. värväyspäällikkö (head of recruitment) Sven Mislintat on laajalti levinneiden huhujen mukaan jättämässä Arsenalin. Juoruissa kerrotaan Bayern Münchenin olevan kiinnostunut nappaamaan tämän oman projektinsa johtoon.

Arsenal ei ole virallisesti kommentoinut puheita, jotka tuntuvat melko dramaattisilta. Mislintat ehti ansioitua Dortmundissa vahvasti, ja saapui jonkinasteisena pelastajana Arsène Wengerin (ja sittemmin selvinneen mukaan myös toimitusjohtaja Ivan Gazidisin) viimeisten aikojen kaoottiseen tilanteeseen. Samoihin aikoihin Pohjois-Lontooseen saapui toinen päällikkö, Raul Sanllehi, Barcelonasta. Kaksikon odotettiin muodostavan veturi, jollainen seurasta oli puuttunut pitkään.

Mislintatin ja Sanllehin saapuessa Wengerin lähdöstä ei vielä tiedetty, puhumattakaan, että toimitusjohtajan vaihto olisi ollut julkisesti horisontissa.

Nyt raportoidut Mislintatin lähtöaikeet liittynevät henkilökemiallisiin asioihin; laajalti veikkaillaan, että välit 46-vuotiaan, Sanllehin ja päävalmentaja Unai Emeryn akselistossa ovat tulehtuneet.

BBC:n mukaan Mislintat oli vahvimpia ehdokkaita Arsenalin uudeksi tekniseksi johtajaksi. Nyt syystä tai toisesta hänet ollaan tässä valintaprosessissa ohittamassa, ja edelleen BBC:n mukaan tämä olisi merkittävin faktori saksalaisen kotiinpaluusuunnitelmiin.

Jotkut tiedot kertovat, että tekniseksi johtajaksi olisi saapumassa Gunnersin ex-pelaaja Edu. Nykyisin 40-vuotias brasilialainen on ollut vastaavassa toimessa sekä Cortinthiansissa, että maansa edustusjoukkueessa.

Sen jälkeen, kun Mislintat saapui Arsenaliin, hän on ollut mukana kaikissa seuran tekemissä kahdeksassa pelaajahankinnassa. Tietojen mukaan Mislintat oli avainasemassa myös Emeryn valinnassa uudeksi päävalmentajaksi.