Swansea raahautumassa kuiville – ”Puoli vuotta sitten emme olisi saaneet tästä tasapeliä”

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Vaikka omat pelinsä voittaneet Crystal Palace ja Huddersfield pudottivatkin lauantaina Swanseaa kaksi sijaa alemmas seitsemänneksitoista, auttoi Evertonilta saatu tasapelipistekin Joutsenia repimään pisteen lisää eroa putoamisviivaan.

Swansea majaili käytännössä koko joulu- ja tammikuut sarjajumbona ja puolet tähänastisesta kaudesta putoamisviivan alapuolella. Nyt etumatkaa ensimmäisenä viivan alla väijyvään Southamptoniin on viisi pistettä, ja Swansea onkin pelastautumassa kuiville.

Pelillisesti kotijoukkue Swansea hallitsi lauantain peliä, mutta Everton pääsi kuitenkin johtoon walesilaisten omalla maalilla. Jordan Ayew’n kauden 11. maali (kaikissa kilpailuissa) kuitenkin tasoitti loppulukemiksi 1-1.

– Tämä on seuralle ja minulle positiivista aikaa, sillä emme saa unohtaa, missä olimme kuusi kuukautta sitten, Ayew totesi pelin jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Olemme nyt häntäpään kolmikkoa viisi pistettä edellä. Tämä on askel eteenpäin. Vaikka etenemmekin hitaasti, niin jos jatkamme pelaamista näin, teemme kaikki onnellisiksi.

Joukkueen paras maalintekijä Jordan Ayew kärsi äskettäin kolmen ottelun pelikiellon. Hänen poissaollessaan Swansea onnistui maalinteossa vain kerran, joten ghanalaisen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

Valmennusvastuun Swanseassa joulukuussa ottanut Carlos Carvalhal nimitti Ayew’ta viikolla jopa yhdeksi Valioliigan parhaimmista hyökkääjistä. Kiitollisuus on molemminpuolista, sillä myös Ayew ylistää portugalilaisluotsin onnistumista tehtävässään. Swansean tulokset ovat olleet Carvalhalin johdolla erinomaisia.

– Siitä lähtien, kun tulin tähän seuraan, olen saanut ilmaista itseäni mitä parhaimmalla tavalla. Kun koutsi saapui, hän puhui kanssani heti ensimmäisenä päivänä ja kertoi luottavansa minuun. Hän kysyi, missä paras pelipaikkani on, ja sanoi, että kaikki on nyt kunnossa, Ayew kertoo.

– Nyt kasvoillani on hymy joka päivä. Meillä on yhä vähän paineita, mutta kuusi kuukautta sitten emme olisi saaneet tasapeliä tästä pelistä. Tämä oli yksi kauden parhaista esityksistämme, mutta jalkapallossa ei voi saada kaikkea.

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden