RB Salzburgin manageri Jesse Marsch uskoo, että Takumi Minaminon paras pelipaikka Liverpoolissa olisi Roberto Firminon tontilla.

Minamino siirtyi Salzburgista Anfieldille viime tammikuussa 8,5 miljoonalla eurolla. Hän ehti pelata yhteensä seitsemän peliä Jürgen Kloppin alaisuudessa, ennen kuin jalkapallosarjat keskeytettiin koronaviruspandemian takia.

Marsch, joka auttoi 25-vuotiasta japanilaislaituria tekemään yhdeksän maalia ennen siirtoa Englantiin, on pohtinut Minaminon parasta pelipaikka Blood Red -podcastin vieraana.

– Hän ei ole parhaimmillaan [Mohamed] Salahin ja [Sadio] Manén pelipaikalla, koska heitä käytetään hyvin räjähtävissä suunnanmuutoksissa, amerikkalaisvalmentaja sanoi.

– Minusta hän pelaisi parhaiten Roberto Firminon roolissa. Ilman palloa hän voi prässätä, ja pallon kanssa hän pystyy laskemaan alas kymppipaikan tienoille, mistä hän voi auttaa joukkuetta pelinrakentamisessa ja tehdä maaleja boksin sisältä.

[readmore from=Liverpool]

– Firmino on siinä niin hyvä, mutta minusta se on jotain mihin Taki pystyy myös. Ja minusta hän voi tarvittaessa pelata myös keskikentän kasipaikkalla. Hän voi prässätä ja voittaa palloja takaisin, sekä auttaa joukkuetta myös pelinrakentamisvaiheessa.

Liverpool tarkkaili Minaminoa useiden kuukausien ajan, ennen kuin se päätti aktivoida hänen sopimukseensa kuuluvan ulosostoklausuulin. Marschin mukaan itävaltalaisseura olisi mielellään myynyt hänet kalliimmalla eteenpäin.

– Se mikä sattui eniten, oli se miten Liverpool sai Takin aivan, aivan, aivan liian halvalla. Mutta tämä on osa pelaajamarkkinoiden ja -sopimusten käsittelyä, Marsch jatkoi.