Chelsean uusi manageri Frank Lampard ei ole epäröinyt antaa nuorille minuutteja. Ja nuoret ovat kiittäneet vastuusta.

Lontoolaiset ovat iskeneet tämän kauden Valioliigassa 11 maalia, ja niistä kaikki ovat Chelsean akatemian läpikäyneiden pelaajien tekemiä.

Omista kasvateista kirkkaimpana tähtenä on loistanut hyökkääjä Tammy Abraham, joka on pelannut jokaisessa viidessä sarjaottelussa ja tehnyt yhteensä seitsemän maalia. Osumista kolme syntyi tänään, lauantaina, kun Chelsea voitti Wolverhamptonin vieraissa 5-2.

Abraham, 21, iski lauantain ensimmäisen täysosumansa 34. minuutilla. Hän sai pallon Wolvesin rangaistusalueella ja laukoi napakan kääntölaukauksen. Toinen syntyi vain hetkeä myöhemmin, kun Abraham puski Marcos Alonson antaman keskityksen sisään.

Hattutemppu oli valmis 55. minuutilla. Abraham jätti Wolvesin topparin Conor Coadyn jälkeensä ja tykitti tarkasti takakulmaan.

Abrahamin harmiksi hän teki myös yhden oman maalin ja sai keltaisen kortin. Wolverhamptonin kannattajat buuasivat Abrahamille hänen tullessa vaihtoon. Hän vastasi faneille näyttämällä heille kolmea sormea hattutemppunsa merkiksi.

Kukaan ei ole koskaan aiemmin Valioliigan historiassa tehnyt hattutemppua ja omaa maalia samassa pelissä. Abrahamista tuli samalla 21 vuoden ja 347 päivän iässä Chelsean nuorin hattutemppusankari Valioliigassa.

– Toivottavasti tämä on minun kauteni. Minun on jatkettava kovaa työntekoa jokaisissa harjoituksissa ja jokaisessa pelissä. Haluan todistaa taitoni valmentajalle joka ottelussa, kommentoi Abraham BBC:n mukaan.

Lampard oli enemmän kuin tyytyväinen suojattinsa esitykseen.

– Olen niin iloinen hänen puolestaan.

– Kaikki kolme maalia olivat erilaisia. Siitä näkee, mihin hän pystyy.

OptaJoe

@OptaJoe
3 – Tammy Abraham (21y 347d) has become the youngest ever Chelsea player to score a Premier League hat-trick, and is the youngest Englishman to do so in the competition since Raheem Sterling (v Bournemouth) in October 2015. Outstanding.

OptaJoe

@OptaJoe
1 - Tammy Abraham is the first player in Premier League history to score a hat-trick and an own goal in the same game. Involved.