Chelsean ympärillä kuohui positiivisissa merkeissä kauden alkupuolella. Seuran oma kasvatti, hyökkääjä Tammy Abraham palasi Aston Villa -lainaltaan Lontooseen. 22-vuotiaan reitti noudatteli siis manageri Frank Lampardin vastaavaa; kumpikin oli vielä viime kaudella Mestaruussarjan parissa.

Lampard antoi nuorukaiselle vastuuta, josta tämä kiitti, tehden itselleen tilaa myös Englannin A-maajoukkueessa. Abrahamin maalitehtailu kuitenkin hyytyi kauden edetessä, loukkaantumisten sotkiessa kuvioita. Tällä hetkellä hän on 39 pelaamassaan ottelussa osunut 15 otteeseen. Edellisestä valioliigaosumasta on kuitenkin jo tovi; se syntyi Burnleyn verkkoon tammikuussa.

Chelsean nuorista lupauksista Callum Hudson-Odoi, Reece James, Mason Mount ja Fikayo Tomori ovat hiljattain tehneet uudet pelaajasopimukset, Abraham ei. Hänen nykyinen kontrahtinsa kantaa kesään 2022.

– Mielestäni Tammyn sopimus ei ole kriittisessä vaiheessa, Lampard sanoo Sky Sportsin mukaan.

– En usko, että se on päällimmäisenä hänen mielessään. Ainakaan sen ei pitäisi olla, vaan hänen pitäisi olla keskittynyt vain käsillä oleviin otteluihin, ja siihen millaisen panoksen voi niissä antaa; aloittipa pelit sitten penkiltä tai kentällä.