Tammy Abraham on 12 osumallaan Chelsean paras maalintekijä tällä kaudella, mutta hänellä on ollut vaikeuksia päästä uuden managerin Thomas Tuchelin suosioon.

Englannin A-maajoukkueessakin esiintynyt hyökkääjä on pelannut Tuchelin alaisuudessa viisi ottelua ja tehnyt yhden maalin. Valioliigassa Tuchel on ottanut Abrahamin kahdesti tauolla vaihtoon ja antanut hänelle muissa sarjapeleissä vastuuta enintään 20 minuutin verran. FA Cupin viidennellä kierroksella Barsnleya vastaan Abraham, 23, sai pelata alusta loppuun ja kiitti vastuusta iskemällä ottelun ainoan maalin.

Helmikuussa Abraham loukkasi nilkkansa, mikä piti hänet sivussa seitsemästä pelistä. Kun hän selätti loukkaantumisensa, Tuchel jätti hänet penkille koko ottelun ajaksi Chelsean voittaessa Porton 2-0 Mestarien liigan puolivälierien avausosassa. Saksalaisluotsin mukaan yksi syy Abrahamin penkitykselle on ollut se, että Chelsea on pelannut hyvin ilman häntä.

– Tammylla on ollut hieman vaikeaa. Hän oli avauksessa kahdessa vai kolmessa pelissä ja tuli kaksi kertaa tauolla vaihtoon taktisista syistä. Hän ei pystynyt tekemään sellaista vaikutusta ottelussa kuin olisi halunnut tai mitä me toivomme häneltä, kommentoi Tuchel Goalin mukaan.

– Sitten hän loukkaantui ja menetti hieman mahdollisuutensa taistella paikastaan. Joukkue on pelannut todella hyvin ilman häntä, olemme saaneet paljon [hyviä] tuloksia ilman häntä. Nyt olemme kauden ratkaisevassa vaiheessa, jonka aikana ei ole helppoa tuoda loukkaantumisista kärsineitä pelaajia mukaan.

– Meillä on vain kolme vaihtoa, mikä on iso, iso juttu. Se on iso haitta, koska usein se tarkoittaa sitä, että meillä on vain kaksi vaihtoa, koska viimeistä vaihtoa ei halua menettää liian aikaisin. Joten olosuhteet eivät ole helpot, mutta on Tammyn vastuulla tehdä kaikkensa päästäkseen kentälle.

– Meillä on nyt täysi joukkue. Meillä on 22 pelaajaa harjoituskentällä, ja se on todella, todella vaikeaa valita 18 pelaajaa Valioliiga-otteluihin. Voimme tehdä vain kolme vaihtoa, mutta se on aina osa hyökkäyksessä pelaamista, että vain muutamissa minuuteissa pitää saada paljon aikaiseksi.

– Mikään ei ole muuttunut. Me vaadimme paljon Tammylta, hän vaatii paljon itseltään ja hän käyttää jokaisen minuutin vakuuttaakseen meidät siitä, että tarvitsemmme häntä kentällä.

– Toivottavasti hän pysyy kunnossa ja on avainroolissa loppukaudella.

Abraham on pelannut tällä kaudella 30 ottelussa kaikkiaan 1 516 minuuttia. Maaleja ja maalisyöttöjä hänellä on yhteensä 18 kappaletta, joten hän on keskimäärin ollut suoraan maalissa mukana noin 84 minuutin välein.