Suomen jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Teemu Pukki on saanut lentävän lähdön uudessa seurassaan Norwich Cityssä, vaikka Kanarialinnut ei olekaan joukkueena noussut vielä korkeuksiin Englannin Mestaruussarjassa.

Pukki siirtyi kesällä Norwichiin taottuuaan neljän kauden ajan maaleja Tanskan liigan Brøndbyssä. 28-vuotias Pukki on tehnyt kuudessa sarjapelissä kaksi maalia ja lisäksi Liigacupissa yhden osuman. Hän myöntää, että maalitilin avaaminen nopeassa tahdissa on helpottanut paineita.

– On se hyökkääjälle tärkeää, että saa nopeasti onnistumisia. Treenikaudella tuli jo ihan hyvin muutama maali ja tokassa sarjapelissä tuli heti syöttö ja maali, niin sitten ei tarvitse enää stressata sitä, että saa sen ekan alta pois. Tosi hyvin on tullut minuutteja. Joka sarjapelissä olen ollut avauksessa ja ainoastaan yhdessä tullut vaihtoon pari minuuttia ennen pelin loppua, lauantaina käynnistyvän UEFA Nations Leaguen peleihin Huuhkajien kanssa valmistautuva Pukki kertoi Valioliiga.comille.

Norwich-sopimuksen julkistuksen jälkeen jotkut pohtivat, miten hyvin suomalaishyökkääjä sopeutuu varsin kovana ja fyysisenä sarjana pidettyyn Championshipiin. Pukki itse kertoo odottaneensa Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vieläkin kovempaa pelikokemusta.

– On se fyysistä, mutta odotin että se olisi ollut paljon fyysisempää. Kyllä siellä on nopeita ja vahvoja pelaajia, mutta kyllä itse olen pysynyt hyvin mukana. Ehkä sitä on tullut fysiikkaa lisääkin, mutta ei ole ollut ongelmia sen suhteen, Pukki naurahtaa.

Ei pelkkää pitkää palloa

Englantilaiseen jalkapalloon erityisesti Valioliigan ulkopuolella liitetty stereotypia pitkän pallon roiskimisesta ei ole myöskään osoittautunut enää kovin kattavaksi.

– Odotin, että olisi ollut enemmän sellaista taistelua. Hyvä tempo, mutta ei se ole ihan sellainen mitä jotain uhkakuvia pitkästä pallosta on joskus Championshipista kuultu. Moni jengi pelaa alhaalta lyhytsyöttöpeliä, niin kuin meidänkin jengi tekee. On siellä tietysti joitakin jengejä, jotka vieläkin harrastaa sitä, että vedetään pitkä ja taistellaan, mutta ei niin paljon, Pukki toteaa.

Pukki on saanut hyvin vastuuta ja maalihanat auki, mutta joukkue on saanut kasaan kuudesta pelistä vasta yhden voiton ja kaksi tasapeliä. Uskoa jatkoon luo kuitenkin se, että ainoastaan Mestaruussarjan kärjessä porskuttavaa Marcelo Bielsan valmentavaa Leedsiä vastaan kärsitty 0-3-tappio ei olisi ollut käännettävissä voitoksi.

– Tuloksellisesti ei olla pelattu niin hyvin. Siinä oli pari peliä, jotka meidän olisi pitänyt voittaa pelillisesti, mutta silti tuli tappio. Leeds-peli oli oikeastaan ainoa, missä meillä ei ollut sinänsä jakoa. Ne vaan olivat ylivoimaisesti parempia kuin me. Muuten on ollut tasaisia pelejä, mutta ei vaan olla saatu käännettyä niitä voitoksi, Pukki pohtii.

Seuraavia maalejaan Pukki jahtaa Huuhkajien paidassa. Suomi kohtaa Nations Leaguen avauksessaan Unkarin lauantaina Tampereella ja tiistaina Viron Turussa.

UEFA Nations League ja EM-karsinnat näkyvät Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Kaikki Huuhkajien Nations League ja karsintaottelut näkyvät myös ilmaiseksi Viafreessä.