Mestaruussarjassa pelaavan Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki on tällä hetkellä kuuma puheenaihe Englannissa. Viime viikonloppuna Pukki sai kasaan jo 20 maalia Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Pukin maalimäärä on saanut peliyhtiötkin ihmettelemään.

Pukki iski kaksi maalia viikonlopun derbyssä Ipswichiä vastaan, ja mies noteerattiin myös The Guardian -lehden huippusuositussa podcast-ohjelmassa Football Weekly.

Guardianin toimittaja Barry Glendenning kertoi, että hänen Celticiä kannattava ystävänsä oli ihmetellyt Pukin maalivirettä, kun Celticin paidassa suomalaishyökkääjä ei Glendenningin mukaan osunut edes banjolla lehmän takapuoleen.

– Hän on yksi niistä pelaajista, jotka eivät näytä jalkapalloilijalta, toimittaja Jacqui Oatley totesi ja kertoi Pukin näyttävän enempi maanviljelijältä.

Peliyhtiökin ihmeissään

Pukin maalivire on todellakin nyt kuuma puheenaihe. Esimerkiksi vedonlyöntiyhtiö Betsson on ollut ihmeissään Pukin maalimäärästä. Suomalaishyökkääjä on tehnyt jo nyt tuplasti enemmän maaleja kuin mitä vedonlyönti uskalsi odottaa koko kauden aikana.

– Ei voi kuin hattua nostaa Pukille. Ennen kauden alkua arvioimme todennäköisimmäksi maalimääräksi hänelle 6-10. Jos joku olisi elokuussa veikannut hänelle 21-25 maalia, olisi sen puolesta vetoa lyönyt saanut rahat takaisin 100-kertaisesti, jos Pukki tuohon määrään päätyy. Elokuussa siihen ei kuitenkaan uskonut kukaan, saati sitten 26-30 maaliin, jossa kerroin oli 300, kertoi Betssonin tiedotteessa Head of Marketing Jussi Nurmi.

Betsson pitää yhtä todennäköisenä sitä, että Pukki onnistuu tekemään tällä kaudella sarjassa 30 maalia kuin sitä, että hän jäisi alle 30 maalin. Molemmille kohteille yhtiö tarjoaa kerrointa 1,85.

Nyt Pukilla on kasassa siis 20 maalia 28 ottelussa, ja sarjaa on jäljellä vielä 15 ottelua. Seuraavaksi Norwich kohtaa tänään, keskiviikkona, Prestonin vieraissa.