Teemu Pukista tuli hetki sitten kaikkien aikojen paras suomalainen maalintekijä Englannin Mestaruussarjassa, yksittäisellä kaudella.

Norwichin Pukki osui toistamiseen paikallisottelussa Ipswichiä vastaan ja nosti kauden maalimääränsä sarjassa 20:een. Samalla hän rikkoi Shefki Kuqin ennätyksen, 19 maalia kaudelta 2004-05.

Pukin ensimmäinen osuma syntyi 65. minuutilla Emiliano Buendían erinomaisesta läpisyötöstä. Toinen maali oli saman parivaljakon käsialaa. Se syntyi 81. minuutilla ja vei Norwichin 3-0-johtoon. Nuo jäivät myös ottelun päätöslukemiksi.

Pukki vaihdettiin pois kentältä kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Aivan ottelun lopussa paikallisottelun tunteet kuohahtivat vielä oikein kunnolla. Syynä oli Flynn Downesin ruma taklaus Buendíaa kohtaan. Tunteet kuumenivat ottelussa myös juuri ennen puoliaikaa. Tuolloin tarvittiin poliisejakin rauhoittelemaan riitapukareita (lue lisää tästä).

[readmore from=Teemu-Pukki]

Pukki on nyt Mestaruussarjan maalitilastossa jaetulla toisella sijalla Tammy Abrahamin kanssa. Pörssiä johtaa 22 maalia iskenyt Billy Sharp. Norwich puolestaan nousi voiton ansiosta sarjakärkeen ohi Leedsin. Nousukarsintaviivaan on nyt matkaa jo viisi pistettä, että Norwich on tukevasti kiinni suorassa nousussa. Ottelukierroksia on toki jäljellä vielä 15.

LUE MYÖS: Teemu Pukki osui taas! Nousi jakamaan Shefki Kuqin ennätystä

LUE MYÖS: Teemu Pukin ottelussa kuohahti juuri ennen taukoa! Poliisi joutui pidättelemään vastustajan valmentajaa