HELSINKI

Teemu Pukin ilmiömäinen debyyttikausi Englannissa on tullut pakettiin.

Mestaruussarjan ja sen maalikuninkuuden voittanut Norwich-hyökkääjä on palautunut nousujuhlista ja saapunut nyt Suomeen. Tiistaina Pukki piti Helsingissä lehdistötilaisuuden, missä kyselimme hänen mietteitään tulevasta valioliigakaudesta.

[readmore from=Teemu-Pukki]

Pukilla ei ole lempiseuraa Valioliigasta, mutta hänen useat sukulaisensa kannattavat Liverpoolia. Anfield vaikuttaisikin olevan juuri se stadion, millä pelaamista itse Pukkikin odottaa eniten.

Mikä Valioliigan stadioneista on sellainen, jolla pelaamista odotat eniten?

– Siellä [Englannissa] on niin monta sellaista legendaarista stadikkaa. Mulla ei ollut mitään lempijoukkuetta Englannista, mutta mulla on suvussa aika monta Liverpool-fania, niin mä veikkaan, et siitä tulee aika siisti kokemus niille. Veikkaan, että jotkut tulee kattoo sitä pelii. Silleen [odotan] ehkä sitä, Pukki kertoi Valioliiga.comille.

Pukki odottaa myös nälkäisesti Virgil van Dijkin kohtaamista. Hänen entinen joukkuetoverinsa Celticistä on ollut suorastaan pysäyttämätön kuluvan kauden aikana.

Kukaan vastustaja ei nimittäin onnistunut harhauttamaan van Dijkia tämän kauden Valioliigassa. Pukki toivoisikin olevan ensimmäinen pelaaja, joka siihen kykenee – mahdollisesti pienen sopimuksen avulla.

Squawka

@Squawka
Virgil van Dijk has completed an entire Premier League season without being successfully dribbled past by a single opponent.

Liverpool’s very own brick wall. 🧱

Mites puolustajista ja maalivahdeista – kenen kohtaamista odotat eniten?

– Varmaan van Dijkin. Sen kanssa pelattiin kuitenkin Celticissä vuosia, ja kukaan ei ole harhauttanu häntä, vai miten se tilasto menikään. Jos pääsisi tekemään sen. Sopis ennen peliä, että ”anna mun kerran harhauttaa”, Pukki naurahti.

– Se oli ihan tosi mukava kaveri. Jonkin verran hengattiin siellä Celticissä. Silloin jo näki, että se on tosi kova jätkä, ja nyt vielä ihan maailman parhaita toppareita, ellei jopa paras. Aika siistiä nähdä, että jätkä on mennyt noin paljon siitä eteenpäin mitä se oli jo silloin.

Van Dijk valittiin tämän kauden parhaaksi pelaajaksi sekä Valioliigan että PFA:n toimesta.