Veikkausliigan maalikuninkuutta vuonna 2001 juhlinut Paulus Roiha odottaa innolla Teemu Pukin debyyttikautta Valioliigassa.

Useammassa eri maassa ja A-maajoukkueessakin pelannut hyökkääjä arvioi, että Pukilla on hyvät mahdollisuudet olla tehomies myös Valioliigassa.

– Tilastot kertovat, etteivät Championshipin maalikuninkaat ole aina onnistuneet sarjatasoa korkeammalla. Mutta nyt on oikein hyvä mahdollisuus siihen, että trendi vaihtuu, Roiha sanoi Valioliiga.comille.

– Perustan tämän siihen, miten Teemu Pukki viimeisteli maalejaan ja myös siihen, miten hän osui Huuhkajissa. En siis näe mitään syytä, miksei verkko heiluisi myös Valioliigassa.

Roiha paaluttaa hyväksi maalitavoitteeksi kaksinumeroisen luvun.

– Sanoisin, että 25 maalia Championshipissä on yhtä kuin kymmenen Valioliigassa. Jos hän siihen pystyy, kausi on ollut loistava, Roiha laski.

Kauden avausottelussa Pukki ja Norwich matkustavat Anfieldille Liverpoolin vieraaksi. Pukkia vastaan tulee tuttu kaveri, Virgil van Dijk.

– Ainakin miehet tuntevat toisensa Celtic -ajoilta. Kumpikin on mennyt aika paljon eteenpäin siitä. Van Dijkin suhteen on tilanne tietysti se, että jos hänet ohittaa, tarkoittaa se maalia. Mutta eipä häntä paljoa ohitella, Roiha sanoi.

– Katsotaan, miten käy. Iso ja mielenkiintoinen avauspeli.

Valioliigakauden avajaisia PukkiPartya vietetään perjantaina 9.8. klo 20.00 alkaen Casino Helsingin Fennia Salongissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lavalla mm. Markku Kanerva, Jussi Jääskeläinen ja Keith Armstrong. Ilta huipentuu Liverpool-Norwich-otteluun klo 21. Valioliigakausi 2018-19 näkyy tuttuun tapaan Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.