Valioliigaa pelataan täysi kierros perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Aston Villa-Everton

Vain Manchester City on laukonut kahden kierroksen jälkeen Aston Villaa useammin maalia kohti, mutta Villan pistetili näyttää edelleen nollaa.

Villan manageri Dean Smith saa pohtia tarkkaan, miten joukkue pääsee etenemään paremmille sektoreille. Viime viikonlopun Bournemouth-tappiossa joukkue yritti peräti 12 kertaa rangaistusalueen ulkopuolelta.

Everton voi nousta perjantaina Valioliigan kärkeen ensimmäisen kerran 12 vuoteen. Joukkue jäi ensimmäisessä ottelussa Selhurst Parkilla maalittomaan tasapeliin, mutta voitti Watfordin Goodison Parkilla 1–0. Everton on Valioliigan ainoa kahdet nollat pitänyt joukkue.

Villan verkko on sen sijaan heilunut. Bournemouth voitti Villan vieraissa 2–1. Tottenham taas kaatoi Villan kotonaan 3–1.

Villan Jack Grealish on nyt hävinnyt 20 kertaa peräkkäin Valioliigan pelin, kun on päässyt nurmelle.

Jonathan Kodjia ja James Chester puuttuvat Villan vahvuudesta. Fabian Delph on edelleen sivussa vieraiden porukasta.

Ottelu on kaikkien aikojen eniten pelattu ottelu (203 kertaa) englantilaisessa jalkapallossa.

Norwich-Chelsea

Chelsea joutuu pahaan paikkaan. Frank Lampardin miehistö on napannut vain yhden pisteen kahdessa ottelussa. Länsilontoolaisten ikonin paine vain kasvaa, jos Norwich juhlii Carrow Roadilla.

Norwich on Chelsealle haastava vastus. Päävalmentaja Daniel Farke on onnistunut repimään joukkueestaan paljon irti. Norwich hävisi Anfieldilla 1–4, mutta loi hyviä paikkoja ennen Liverpoolin avausjakson ilotulitusta. Norwich antoi Newcastlelle kyytiä viime viikonloppuna Carrow Roadilla 3–1, kun Teemu Pukki teki hattutempun.

Neljä kertaa tällä kaudella osunut Pukki on varmasti merkattu mies. Pukki iskee, jos hajanaisesti prässäävä Chelsea jättää jälleen tilaa linjojen väleihin. Lampardin Chelsea on hyökännyt ”vauhdilla”. Lampard haluaa, että Chelsea etenee rohkeasti. Tämä johtaa herkästi hurlumhei-meininkiin.

Pukki on erittäin hyvä liikkumaan vastustajan puolustuslinjassa. Länsilontoolaisten linja on haavoittuvainen. Lampardin pitää pystyä kehittämään ihan perusasioita, esimerkiksi topparien sijoittumista samalle tasolle.

Chelsea on hävinnyt Carrow Roadilla viimeksi joulukuussa 1994. Lampard ei hävinnyt pelaajan koskaan Carrow Roadilla.

Callum Hudson-Odoi, Reece James ja Ruben Loftus-Cheek puuttuvat varmuudella vieraiden vahvuudesta. Norwichin Christoph Zimmermann, Timm Klose, Onel Hernández ja Josip Drmic huilaavat.

Liverpool-Arsenal

Anfieldilla pelataan Valioliigan kärkikamppailu. Molemmilla joukkueilla on kasassa kuusi pistettä.

Liverpool kärsi viime viikonloppuna vaikeuksista, kun Southampton puolusti syvällä tiiviisti ja iske vieraiden selustaan vastaiskuilla ja kahdella kärjellä. Liverpool otti etelästä niukan 2–1-voiton.

Arsenal osaa iskeä southamptonmaisesti selustaan, joten Liverpool on varmasti kovilla. Liverpool on Anfieldilla todella kova ja ottaa mielellään aloitteen. Tämä sopii Arsenalille.

Liverpool on hävinnyt Anfieldilla Valioliigan ottelun viimeksi huhtikuussa 2017, kun Crystal Palace voitti 2–1.

Liverpoolin maalivahtivalmentaja John Achterberg vahvisti viikolla, että ykkösvahti Alisson huilaa vielä ainakin lauantaina. Southamptonissa haparoinut Adrian saa siis jälleen vastuuta tolppien välissä.

Pohjoislontoolaisten päävalmentaja Unai Emery taas kertoi, että ryöstöyrityksen kohteeksi joutunut Mesut Özil harjoittelee jälleen täysillä ja kilpailee pelipaikasta joukkueeseen.

Perjantai:

22:00
Aston Villa-Everton

Lauantai:

14:30
Norwich City-Chelsea (Viasat)

17:00
Brighton & Hove Albion-Southampton
Manchester United-Crystal Palace (Viasat)
Sheffield United-Leicester City
Watford-West Ham United

19:30
Liverpool-Arsenal (Viasat)

Sunnuntai:

16:00
AFC Bournemouth-Manchester City (Viasat)

18:30
Tottenham Hotspur-Newcastle United (Viasat)
Wolverhampton Wanderers-Burnley