Teemu Pukki kovassa seurassa – tässä ovat EM-karsintojen parhaat maalintekijät

© Kuva: Juha Tamminen

Teemu Pukki oli Suomen jalkapallomaajoukkueen suurin sankari päättyneissä EM-karsinnoissa. Kotkalainen pyssytti Huuhkajille peräti kymmenen maalia, kun joukkue eteni historiallisesti ensi kesän EM-lopputurnaukseen. Suomi teki karsinnoissa yhteensä 16 maalia.

Pukin, 29, saavutuksesta kertoo paljon sekin, että vain viisi pelaajaa ylsi vähintään kymmeneen tehtyyn maaliin karsinnoissa.

Pukin kanssa samaan saldoon (10 maalia, ei yhtään maalisyöttö) ylsi Serbian Aleksandar Mitrovic. Yhden osuman kaksikkoa enemmän iski Portugalin tähtipelaaja Cristiano Ronaldo.

Toiseksi maalitilastossa sijoittui Israelin Eran Zahavi, joka laukoi Ronaldon tavoin 11 rysää mutta syötti yhden osuman.

Tilaston ykkösnimeksi nousi Englannin kapteeni, Tottenhamin seuraikoni Harry Kane, joka paukutti karsinnoissa 12 maalia ja antoi sen lisäksi viisi syöttöä. Kane teki viimeisimmän maaottelutauon aikaisissa kahdessa ottelussa neljä maalia ja syötti yhden, kun Englanti rökitti ensin Montenegron (7-0) ja sitten Kosovon (4-0).