Huuhkajien maalinälkäinen kärkimies Teemu Pukki matkustaa Norwichin mukana lauantaiksi Leicesteriin, kun kaksi Cityä ottaa toisistaan mittaa kello viiden valioliigakierroksella. Pukki on ennen viikonloppua Valioliigan maalitilaston jaetulla yhdeksännellä sijalla, kun taas kotijoukkueen Jamie Vardy johtaa sitä osuttuaan jo kahdeksassa peräkkäisessä ottelussa.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen on riemuissaan, kun nämä kaksi maalitykkiä iskevät toisiaan vastaan.

– Teemu vastaan Vardy! Meidän silmät tulee kiinnittymään kymmenen päivää ennen jouluaattoa tähän: Kotkan poika vastaan Leicesterin poika, aika makea asetelma! Rautiainen tunnelmoi Valioliiga.comille.

Leicester on kivunnut Valioliigassa jo toiseksi, kun taas kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Norwich on toiseksi viimeisenä. ”Kanarialinnuilla” on matkaa viivan päälle ja viimeiselle säilymissijalle neljä pistettä.

– Epäreilua Teemua kohtaan on se, että Vardylla on ympärillään niin paljon parempi joukkue. Teemulle voi tällä Leicesterin korkean linjan pelaamisella tulla tilaa. Alexander Tettey laittoi hänelle hienon pallon Southamptonia vastaan, Sheffield Unitedia vastaan niitä ei oikein tullut. Nyt niitä voi tulla kaksi-kolme. Montaa niitä ei tule, mutta kun niitä tulee, niin Teemun pitää osua. Leicesteriä vastaan saumat on olemassa, sanoo Rautiainen kolmessa viime pelissään kaksi kertaa osuneesta Pukista.

Norwichin säilyminen Valioliigassa on joukkueen nykyisellä pistetahdilla (0,6875 per ottelu) vakavasti uhattuna.

Tahti lupailee noin 26 pisteen kautta, ja tuolla lukemalla ei ole selvitty Valioliigassa seuraavaksi kaudeksi koskaan. Norwich on itsekin pudonnut keväällä 1995 peräti 43 pisteellä.

Tällä hetkellä viivan päällä viimeisellä säilyjän paikalla oleva Aston Villa on pelaamassa 35-36 pisteen kautta, eli Norwichin kelkan on käännyttävä tulosten suhteen radikaalisti.

Pukin tulevaisuus mietityttää Rautiaista. Mitä tehdä, jos tammikuun siirtoikkunan aikana häntä kohtaan osoitetaan kiinnostusta?

– Kun olet kuningas omassa valtakunnassasi, sinun pitää arvostaa sitä, että sinulle on annettu luottoa, sinusta tykätään ja sinua rakastetaan. Jos Norwich lähtee Valioliigasta ja haluaa tulla heti takaisin, seura tarvitsee siihen Teemua ja Teemun maaleja, aloittaa Rautiainen ja jatkaa hyvin spekulatiivisella linjalla:

– Ammattiurheilijan aika lentää ja aikaa ei saa takaisin. Sanon, että jos Teemun kintereillä on joku nopeammassa aikataulussa korkeamman ambition omaava joukkue ja olisi mahdollista voittaa jotain saarivaltakunnassa, ja jos se vielä olisi joku traditionaalinen joukkue, jonka stadion kiehuu, niin Teemun kannattaa tammikuussa miettiä tarkkaan.

– En tunne Teemun luonteenlaatua. Hänhän on kiertänyt paljon maailmaa, mutta jos se täydellinen joukkue tulee ja olisi mahdollisuus lähteä kokeilemaan, niin kyllä minä melkein tilaisin muuttofirman kämpän eteen.

Leicester-Norwich nähdään suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa lauantaina 14.12. kello 17 alkaen.