Daniel Farke: Norwich valmis myymään Teemu Pukin vain yhdellä ehdolla

© Kuva: Getty Images

Daniel Farke on kertonut, että vain ”tyhmät” tarjoukset voivat saada Valioliigasta pudonneen Norwichin myymään sen parhaimpia pelaajiaan tänä kesänä.

Saksalaisluotsin mukaan seuran päätös investoida sen infrastruktuuriin ja välttää isoja pelaajahankintoja siirtomarkkinoilla on johdattanut Norwichin mukavaan taloudelliseen asemaan. Norwichin ei tästä syystä tarvitse myydä sen arvokkaimpia pelaajiaan joukkueen sarjaputoamisesta huolimatta.

Farke haluaa muodostaa ensi kauden miehistönsä Teemu Pukin, Max Aaronsin, Ben Godfreyn ja muiden Norwichin tähtipelaajien ympärille. 43-vuotiaan valmentajan mukaan vain vastustamattomat tarjoukset voivat saada Norwichin myymään.

– Meidän ensisijainen tavoitteemme on pitää joukkueemme runko kasassa ja parhaat pelaajat sen mukana. Nuoret pelaajat ovat tärkeitä, meidän täytyy saada heidät takaisin Valioliigaan, Farke kertoi Sky Sportsille.

Teemu Pukin sopimus Norwichin kanssa ulottuu vuoteen 2022 asti. Kuva: Getty Images

– Kun mietin pelaajiani, Max Aarons oli nousumme jälkeen paras oikea laitapuolustaja. Jamal Lewis paras vasen laitapuolustaja, Emi Buendía paras laitahyökkääjä ja Teemu Pukki paras kärkimies. Ben Godfreylla oli eniten potentiaalia kaikista Mestaruussarjan toppareista.

Pukki siirtyi Norwichiin ilmaisella siirolla kesällä 2018, jonka jälkeen hän on tehnyt 41 maalia 83 otteluun Kanarialintujen paidassa. 30-vuotiaan suomalaishyökkääjän nykyinen markkina-arvo on Transfermarkt’n mukaan kahdeksan miljoonaa euroa.

– Jos me haluamme nousta uudelleen Valioliigaan, me tarvitsemme nämä pelaajat. Meidän on pidettävä jokaisesta kiinni, ellei joku tee heistä tyhmää tarjousta, jonka avulla me voimme parantaa koko joukkuetta, Farke jatkoi.

– Tällä hetkellä me otamme kuitenkin rennosti, koska me emme tarvitse rahaa maksaaksemme menneitä tai investoidaksemme infrastruktuuriin – se on jo tehty. Olen melko varma, että me pystymme pitämään parhaat pelaajamme täällä. Jos me pystymme siihen, olemme ensi kaudella hyvin kilpakykyinen joukkue.

Norwich isännöi päivän ainoassa valioliigaottelussa Burnleyä. Ottelu alkaa kello 19:30 Suomen aikaa ja se on katsottavissa Viaplayn suoratoistopalvelusta ja V Sportin jalkapallokanavilta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.