Tänään on toinen peräkkäinen päivä, jona maalivahti Thibaut Courtois’n kerrotaan olevan ”AWOL”, eli poissa Chelsean palveluksesta ilman lupaa tai selitystä. Huhut siitä, missä tämä oikeasti on, eivät varsinaisesti ole merkittäviä. Kysymys siitä, miksi mahtiseura siirtoikkunan viime hetkillä on maalivahtitilanteensa kanssa suoranaisessa paniikissa, on kiinnostava.

Courtois on selkeästi, ensin rivien välistä, sitten suorin sanoin, kertonut kaipaavansa Madridiin, jossa hänen pienet lapsensa asuvat. Belgialaisen sopimuksesta on jäljellä enää alle vuosi. Jatkopaperia Chelsean kanssa ei ole syntynyt. Koko maailma tietää Real Madridin haluavan pelaajan maalinsa suulle.

Tavoitteet saattavat pelaajan ja seuran välillä mennä ristiin, ja henkilökohtaiset asiat painavat paljon uutisissa yleensä käsiteltyä enemmän. Nyt käsillä oleva tilanne ei kuitenkaan ole voinut tulla Chelsealle yllättäen eteen.

Huolimatta seuran managerisotkuista, sen sisältä on täytynyt löytyä taho, joka olisi selvittänyt tilanteen tavoin tai toisin ajoissa. Nyt siirtoikkuna on sulkeutumassa, maalivahti kirjaimellisesti kateissa, ja rahaa on ladottava pöytään tolkuttomia määriä riittävän laadukkaan korvaajan hankkimiseksi tällaisella aikataululla.

Tänään ollaan uutisoitu aikeista korvata kapinoiva entinen tukipilari Athletic Bilbaon Kepalla. Kuten siirtoikkunan tässä vaiheessa arvata saattaa, nousee hinta sfääreihin. Espanjalaistiedot kertovat, että Chelsea on valmis laukaisemaan 23-vuotiaan siirtopykälän, eli maksamaan tästä 80 miljoonaa euroa. Puheet Alissonin Liverpool-siirron maailmanennätyksestä jäisivät siis nopeasti historiaan.

Paljoa halvemmalla ei muualtakaan maalivahtia tässä vaiheessa löydy – myyjät ovat täysin vapaita määrittämään hinnan. Vaihtoehtoihin saattaisivat kuulua Leicesterin Kasper Schmeichel, Stoken Jack Butland, tai vaikkapa Paris Saint-Germainissa Gianluigi Buffonin varjoon jäävä Kevin Trapp. PSG saattaa jopa heltyä hinnassa hieman, Financial Fair Play -sääntöjen vuoksi.

Itseään Chelsea joka tapauksessa saa nyt käsillä – ellei pian reisillä – olevasta tilanteesta syyttää, vaikka onkin helppo ymmärtää myös kannattajien reaktiot, ja puheet Courtois’sta käärmeenä. Tämänkin vuoksi on vaikea kuvitella tilannetta, jossa seura pitäisi vahdin kirjoillaan vasten tämän omaa tahtoa.

Ei tämä toki ole ensimmäinen kerta tai tapaus, jossa miljardibisnestä pyörittävä jalkapalloseura toimii kuin pahainen startup-yrittäjä, vailla selkeää kontrollia todella arvokkaasta omaisuudestaan, mutta yllättävältä se silti tuntuu.