Chelsea eteni tällä viikolla Mestarien liigan finaaliin kaadettuaan Real Madridin välierissä yhteismaalein 3-1.

Tänään lauantaina Chelsealla on mahdollisuus nousta Valioliigassa kolmanneksi, kun se kohtaa vieraskentällä toisen chämppärifinalisti Manchester Cityn.

Vielä tammikuussa Chelsean kaudesta näytti tulevan pannukakku, kun se rämpi Valioliigassa yhdeksännellä sijalla. Frank Lampardille annetut potkut ja Thomas Tuchelin palkkaaminen hänen tilalleen muutti kuitenkin täysin joukkueen suunnan.

Tuchelin alaisuudessa Chelsea on ollut koko Euroopan kuumin seurajoukkue kevätkaudella. 24 ottelusta se on voittanut 16 ottelua, pelannut kuusi kertaa tasan ja hävinnyt kahdesti. Hurjan vireen ansiosta seura taistelee kahdesta pokaalista (Mestarien liiga ja FA Cup) sekä Valioliigan top4-sijoituksesta.

Tuchel kertoo nauttineensa täysin siemauksin ajastaan Lontoossa. Jopa niin paljon, että hän sanoo olevansa onnellisempi kuin koskaan ennen valmennusurallaan.

[readmore from=Chelsea]

– Olen täällä onnellisempi kuin mitä olen koskaan aiemmin ammatissani ollut. Minusta tuntuu erittäin, erittäin hyvältä olla valmentajana täällä ja se on tuntunut tältä ensimmäisestä päivästä lähtien, eikä se ole missään vaiheessa muuttunut, Tuchel sanoi Sky Sportsille.

– Sanon sen säännölisesti ääneen perheelleni ja ystävilleni, koska jos se joskus muuttuu, heidän tulisi muistuttaa minua siitä, että sanoin sen ääneen.

– Olen ehdottomasti onnellinen ja minusta tuntuu, että tämä on minulle oikea paikka oikeaan aikaan. Minulla on tunne, että voin keskittyä täysin työhöni valmentajana ja minua arvostetaan täällä. Se tuntuu suurelta palkkiolta ja olen siitä erittäin iloinen.