Chelsea voitti sunnuntaina kotonaan Tottenhamin lukemin 2-0. Kamppailu oli numeroitaan selvempi. Thomas Tuchelin luotsaama kotijoukkue oli selvästi edellä. Oikeastaan se on ollut sitä läpi kauden.

Chelsea on voittanut kauden kaikki neljä kohtaamista ja Tottenham ei ole näissä tehnyt maaliakaan. Maaliero pohjoislontoolaisittain hyvin surullinen 8-0.

Voitto oli Chelsealle Valioliigan osalta erittäin tärkeä. Edellinen täyden pistepotin kamppailu oli viime vuoden puolelta. Tapaninpäivän kierroksella kaatui Aston Villa.

Saksalaisvalmentaja oli luonnollisesti erittäin onnellinen ottelun jälkeen.

– Teimme valtavasti töitä ja peli oli todella kova. Suorituksemme oli mielestäni loistava ja ansaitsimme voiton. Jaksoimme uskoa omaan tekemiseemme, Tuchel ylisti.

– Aamulla jo huomasi kaverien olevan innoissaan.

Hakim Ziyechin upea yläkulmalaukaus sai myös managerilta ansaitut kehut.

– Katsoin ensin, että se menisi hivenen yli maalin, mutta se putosikin aivan lopussa. Mahtava osuma ja teknisesti mieletön suoritus.

Tuchel painotti, että voitto oli todella tärkeä tähän kohtaan. Pelaajat olivat hänen mukaansa todella väsyneitä ja pääsevät nyt ottamaan hetkeksi happea voitto takataskussaan.

Saksalaisella tulee tammikuun lopulla myös ensimmäinen vuosi täyteen Chelsean ruorissa.

– Hyvä vuosi. Fiilikseni ovat erinomaiset, koska kaikki tuntuu yhä samalta kuin ensimmäisenä päivänäni. Tämä on täsmälleen oikea paikka minulle juuri nyt. Saan paljon tukea ja toivoin pysyväni täällä vielä monta vuotta.

Tuchelin nykyinen sopimus jatkuu kesälle 2024 asti.

Lähde: BBC