Saksan entinen maajoukkuevalmentaja Berti Vogts, 74, on ohjeistanut Chelsean paljon parjattua hyökkääjää Timo Werneriä maan EM-avauksen alla.

Werner ja Chelsea päättivät kautensa Mestarien liigan voittajina, mutta saksalaishyökkääjän maalinteko-ongelmat olivat suuri puheenaihe pitkin sesonkia. Vogtsin mielestä Wernerin tulisi yksinkertaisesti olla ”itsekkäämpi” maalin edessä parantaakseen saldoaan.

– Monet syyttävät häntä siitä, ettei hän tee tarpeeksi maaleja. Hänen on tietysti parannettava tällä osa-alueella, Vogts kertoi Sportbuzzerille.

– Hyökkääjänä hänen ei pitäisi ajatella vierelläsi olevia pelaajia ensimmäisenä, vaan maalintekoa. Sen on oltava ensimmäinen tavoite, aina.

[readmore from=Chelsea]

– Koska hän on hyökkääjä, hänen osaamisensa mitataan maaleissa. Se on sankarillista, kun pelaaja tekee ratkaisevan maalin. Eli, Timo Werner: ole itsekkäämpi!

Länsi-Saksan kanssa vuoden 1984 maailmanmestaruutta juhlinut Vogts haluaisi nähdä Wernerin Joachim Löwin avauskokoonpanossa, kun joukkue kohtaa Ranskan EM-kisojen avausottelussaan tiistai-iltana.

– Haluaisin nähdä Wernerin piikissä. Hänellä on kyky päästä nopeudellaan tärkeisiin tiloihin maalin edessä. Nimenomaan siinä keskellä. Ranskalaiset ovat vahingoittuvaisia ja hän voi saada paljon aikaa 1-vastaan-1-tilanteissa.