Saksalaishyökkääjä Timo Werner oli vuosi sitten kuumaa valuuttaa, ja stuttgartilaisen nimi jatkuvasti otsikoissa. Neljän RB Leipzig -kauden jälkeen edessä oli uusi uljas tulevaisuus Chelseassa.

Kun toinen kausi Länsi-Lontoossa on vanhennut viiden ottelun verran, näyttää 25-vuotiaan uran saldo yhteensä 39 ottelua Valioliigassa. Maaleja näissä on syntynyt kuusi – ei siis lähellekään sellaista määrää, jota Chelsea olisi odottanut. Roman Abramovits reagoi viime kesänä; kun Werneriin vuotta aiemmin oltiin sijoitettu yli 50 miljoonaa euroa, heitettiin Romelu Lukakun seuraan palauttamiseen yli tuplasti tuo määrä.

Werner, joka kuitenkin oli osana muun Mestarien liigan viime kaudella valloittanutta joukkuetta, pääsi maalin makuun jälleen keskiviikkona, tehdessään joukkueensa ainoan osuman itse ottelussa. Rankkarikisaratkaisuun päätynyt liigacuptaisto toi saksalaiselle valoa tunnelin päähän.

– Tuntuu totta kai hyvältä saada taas nimensä maalitilastoihin, ja yleensä olla kentällä, Werner sanoi Sky Sportsin mukaan.

45 Saksan A-maaottelua pelannut hyökkääjä myönsi paineiden jo alkaneen rasittaa.

– Varsinkaan viimeiset viikot eivät ole olleet minulle helppoja. Jokainen maali, jokainen syöttö vie asioita kuitenkin lähemmäs oikeita raiteita. Tämä teki hyvää niin minulle itselleni, kuin joukkueelle.

Chelsean voittoon keskiviikkona päättyneessä rankkarikisassa Werner ei saanut vastuuta.