Manchester Unitedin manageri José Mourinho teki kauden aikana antamissaan lausunnoissa riittävän selväksi sen, ettei hän ollut tyytyväinen joukkueensa pelaajiston laatuun. Valioliigasta jäi käteen kakkostila, mutta yhtäkään pokaalia United ei kauden aikana nostellut.

Nyt onkin sitten kokoonpanon vahvistamisen aika. The Timesin mukaan siirroista tärkeimmät halutaan maaliin jo ennen MM-kisojen alkua. Ja hankintalistan kärjessä ovat Shakhtar Donetskin Fred sekä Tottenhamin toppari Toby Alderweireld.

Fredin hankinta lienee hivenen yksinkertaisempi toteuttaa, sillä vielä viisi vuotta voimassa olevasta sopimuksesta huolimatta ukrainalaisseura on valmis pelaajasta luopumaan – kunhan hinta on oikea. Seuraajaksikin on jo katsottu brassiseura Corinthiansin Maycon.

Tottenhamin omistaja Daniel Levy tiedetään kovaksi ja itsepintaiseksi neuvottelijaksi, mutta belgialaispuolustaja Alderweireldinkin suhteen toiveet ovat korkealla, sillä Spurs on tiettävästi antanut jo hieman siimaa, ja vaikuttaa olevan valmis miehen myymään. Neuvottelut alkoivat Timesin mukaan keskiviikkona.

[readmore from=Manchester-United]

Levyn uskotaan pyytävän Alderweireldistä vähintään 57 miljoonaa euroa. Hintapyyntö on kova, sillä seuraavana kesänä toppari olisi saatavilla ilmaiseksi, ellei jatkopahvia synny.

Sekä Fred että Alderweireld nähtäneen myös kesän MM-turnauksessa.

Kaksikon lisäksi Mourinho haluaa tiettävästi joukkueeseensa toisenkin keskikenttäpelaajan sekä sekä vasemman että oikean laitapuolustajan. Vasemmalle Times mainitsee ehdokkaiksi Tottenhamin Danny Rosen ja Juventuksen Alex Sandron, ja oikealle Atléticon Sime Vrsaljkon, Monacon Djibril Sidiben ja Valencian Joao Cancelon.

Matteo Darmian, Daley Blind ja Luke Shaw sen sijaan ovat myytävänä.