Kuten hyvin tiedetään, tuli brassitaituri Neymarista viime kesänä maailman kaikkien aikojen kallein jalkapalloilija. Paris Saint-Germain maksoi Neymarista Barcelonalle 222 miljoonaa euroa.

The Timesin asiantuntijakolumnisti Tony Cascarino keksii kuitenkin yhden pelaajan, josta hän olisi valmis maksamaan Neymariakin enemmän. Tämä pelaaja on huikeaa kautta pelaava Mohamed Salah. Egyptiläinen paukutteli tuoreimpana työnäytteenään lauantaina neljä maalia Watfordin verkkoon ja nosti kauden maalisaldonsa jo 36:een. 30 valioliigaottelussa Salah on tehnyt Liverpoolille jo 28 maalia.

– Jos minulla olisi nyt 200 miljoonaa puntaa, käyttäisin sen Neymarin sijasta Mohamed Salahiin. En keksi ketään muuta jalkapalloilijaa, jonka ostaisin mieluummin, entinen Irlannin maajoukkuehyökkääjä Cascarino kirjoittaa.

– Salah pelaa poikkeuksellista kautta ja tekee maaleja tasatahtiin Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon kanssa. Vain harvat pelaajat pystyvät samaan.

– Salahin peliä on nautinnollista katsella. Hän kieputti Watfordin puolustajia vasemmalle ja oikealle ja sai heidät putoamaan takalistoilleen.

Valioliigan maalitilastoa johtavan 25-vuotiaan Salahin valtteihin kuuluu tasaisuus, sillä 30 pelaamastaan valioliigaottelusta hän on onnistunut maalinteossa 20:ssä. Hattutemppuja ei ennen lauantain näytöstä ollut syntynyt.

– Salahin neljästä maalista ensimmäinen oli kiehtovin. Hyökkäys vyöryi oikealta ja koko Watfordin puolustus odotti hänen kääntävän pallon vasemmalle jalalleen kuten Messikin tekee. Sen sijaan Salah hämäsikin sisäänpäin ja käänsi sitten takaisin oikealle jalalleen, jolla tekikin maalin.

– Se maali osoitti mahtavaa peliälyä ja kertoo siitä, että Salah kehittyy koko ajan. Kaikki tuntevat hänen vasemman jalkansa, mutta jos hän on uhka heikommallakin jalallaan, vastustajilla on entistäkin vaikeampaa.

– Salah ansaitsee vertailut Messiin ja Ronaldoon, ja on joillain osa-alueilla heitä parempikin. Hän tekee ankarammin töitä pallottomana, vaikka onkin tähtipelaaja. Hän myös prässää ja taklaa. Ottaisin hänet ehdottomasti joukkueeseeni ennen Neymaria, Cascarino naulaa.

– Hänen uransa vaatii enää sitä, että hän voittaa pystejä ja ratkaisee isoja otteluita. Jos hän vie Liverpoolin Mestarien liigan loppuotteluun tai vie heidät mestaruuteen ensi kaudelle, hän on yksi kaikkein suurimmista.