TOP 5: Valioliigan mielenkiintoisimmat kesähankinnat – näitä pelaajia kannattaa seurata

© Kuva: Getty Images

Huhtikuun huippuetu: Talletus tuplana + 25€ riskitön veto!

Valioliigan siirtoikkuna umpeutui torstaina ja sarja pyörähti käyntiin perjantaina. Nyt on hyvä hetki käydä hieman läpi siirtoikkunan antia.

Mielenkiintoisia pelaajia hankittiin yllin kyllin. Valitsimme joukosta viisi toimituksemme mielestä mielenkiintoisinta nimeä. Tätä viisikkoa kannattaa tällä kaudella seurata.

5. Mateo Kovačić (Chelsea)

Siirtomarkkinoiden loppuhetkillä nähtiin iso kauppa Chelsean ja Real Madridin välillä. Thibaut Courtois siirtyi Madridiin, ja toiseen suuntaan tuli lainalle Mateo Kovačić. Kroatialaisen ura ei ole Real Madridissa kunnolla lähtenyt käyntiin, mutta profiililtaan hän sopii erinomaisesti Maurizio Sarrin pelitapaan. Erinomaisena syöttäjänä Kovačić kykenee pelaamaan yhden-kahden kosketuksen yhdistelmiä, joilla murretaan vastustajan prässi tai vaihdetaan nopeasti pelin painopistettä.

4. Alireza Jahanbakhsh (Brighton)

Alireza Jahanbakhshista ei ole erityisen paljon lehdissä puhuttu. Kyseessä on iranilainen laitahyökkääjä, jonka Brighton osti AZ Alkmaarista 19 miljoonalla eurolla. Iranin maajoukkueessa 25-vuotias Jahanbakhsh on pelannut jo 41 ottelua. Toissa kaudella alkoi nousu myös seurajoukkuetasolla. 29 sarjaottelussa tehot 10+9 kohentuivat viime kauden 33 ottelussa muotoon 21+12. Jahanbakhsh on melkoinen jokerikortti. Voi olla suhteellisen kallis huti, mutta toisaalta voi myös olla sarjan kovimpia läpimurtopelaajia tällä kaudella.

3. Richarlison (Everton)

Richarlison oli Evertonilta tavallaan riski. Alla oli vasta yksi hyvä – ja yksi ylipäätään – kausi Valioliigassa. Everton osti 21-vuotiaan brasilialaisen Watfordista 39,2 miljoonalla eurolla. Tulosta on tuollaisella summalla tultava. Ja heti tulikin. Richarlison iski kauden ensimmäisessä pelissään kaksi maalia Evertonille – ensimmäisen maalinedusruuhkasta ja toisen tarkalla sijoituksella. Onko Evertonilla käsissään kovin maaliruisku sitten Romelu Lukakun?

2. Jean Seri (Fulham)

Jean Seri on astetta tuntemattomampi kaveri – toistaiseksi. Vuosi sitten Serin piti jo olla matkalla Barcelonaan. Lehtitietojen mukaan kaikki oli jo sovittu, kunnes Barcelona yhtäkkiä peruikin kaupan. Seri ja Nizza raivostuivat, mutta se on jo taakse jäänyttä elämää. Nyt 27-vuotias keskikenttämies on Fulhamissa, kiitos 30 miljoonan euron kaupan.

Kyseessä on vain 170-senttinen keskikaistan pelaaja, jonka pelityyliä on verrattu Xaviin. Serin varaan laskettaneen paljon Fulhamin pelin rytmittämisessä. Esimakua saatiin heti avauskierroksen ottelussa, jossa Seri antoi pelaamansa 80 minuutin aikana komeat 93 syöttöä – eniten Fulhamin joukkueesta.

1. Alisson (Liverpool)

Kun Liverpool osti Alissonin AS Romasta, Brasilian maajoukkueen ykkösvahdista tuli hetkeksi maailman kallein maalivahti. Alisson kustansi Liverpoolille 62,5 miljoonaa euroa. Se on paljon rahaa, mutta hyöty on moninkertainen mikäli puolustuspään virheet nyt vähenevät niin paljon, että Liverpool voi taistella pokaaleista.

Liverpool on koko ajan kehittynyt kovempaan suuntaan, mutta samalla oma pää on vuotanut liian tärkeillä hetkillä. Talvella Pool maksoi puolustajien ennätyssumman Virgil van Dijkista, joka haluttiin tilkitsemään puolustus tiiviiksi. Nyt sama päätös tehtiin maalivahtiosastolla. Alisson voi parhaimmillaan olla se aiemmin puuttunut palanen, joka siivittää Liverpoolin pitkästä aikaa mestariksi.

Katso kaikki Valioliigan kesän siirrot tästä.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Huhtikuun huippuetu: Talletus tuplana + 25€ riskitön veto!