Listasimme kesän siirtoikkunan parhaimmiksi osoittautuneet hankinnat. Listaa tehtäessä on vaikuttanut puhtaasti pelaajan tuoma lisäarvo joukkueensa pelaamiseen eli esimerkiksi hinta-laatusuhdetta ei ole huomioitu.

Kärjestä löytyy peräti neljä eteläamerikkalaista. Heihin on laskettu myös brasilialaissyntyinen Jorginho, vaikka hän edustaakin Italian maajoukkuetta.

5. James Maddison, Norwich->Leicester

22-vuotias James Maddison on pelannut itsensä tämän kauden aikana suuren yleisön tietoisuuteen. Toki hänellä oli vahvat näytöt jo Norwichista, mistä kertoo muun muassa 25 miljoonan euron hintalappu, mutta Valioliigassa onnistuminen on haasteena vielä suurempi. Maddison on erittäin monipuolinen pelaaja ja hän tuo sekä lisää laatua Leicesterin peruspelaamiseen että suoranaisia tehoja.

4. Jorginho, Napoli->Chelsea

Maurizio Sarri saapui kesällä Stamford Bridgelle Napolista ja otti mukaansa keskikentän luottopelaajansa Jorginhon. Italian maajoukkuepelaaja on sopeutunut Lontooseen hyvin ja tämä ei toki yllätä, sillä pelityyli on kuin luotu ”Sarri-palloon”. 26-vuotias keskikenttäpelaaja on antanut keskimäärin huimat 90,7* onnistunutta syöttöä ottelua kohden ja syöttöprosentti on 90,4*.

*=tilastolukemat marraskuulta.

3. Lucas Torreira, Sampdoria->Arsenal

Lucas Torreira on osoittautunut erinomaiseksi vahvistukseksi Unai Emeryn ryhmään. Nuoren uruguaylaisen vahvuudet tulevat esiin pelin kaikissa vaiheissa. Hän tekee paljon riistoja ja töitä puolustussuuntaan, mutta myös pallollinen pelaaminen on sarjan ehdotonta eliittiä. Potentiaalia olla ”Gunnersin” avainpelaajia todella pitkään.

2. Richarlison, Watford->Everton

Richarlison osoittautui erinomaiseksi pelaajaksi jo hänen saavuttua Fluminesestä Watfordiin kesällä 2017. Tällä kaudella hän on näyttänyt, että ei ole jäämässä yhden kauden ihmeeksi vaan kehitys jatkuu yhä edelleen. Evertoniin siirryttyä Richarlison on monipuolistanut pelaamistaan ja tehot ovat yhä säilyneet korkeina. 17 kierroksen jälkeen brasilialaisnuorukainen on tehnyt kahdeksan maalia. Useammin tuohon mennessä olivat onnistuneet ainoastaan Mohamed Salah, Pierre-Emerick Aubameyang, Raheem Sterling ja Harry Kane. 21-vuotias hyökkääjällä on potentiaalia nousta jopa koko Valioliigan suurimpien tähtien joukkoon.

  1. Alisson, AS Roma->Liverpool

Alisson olisi ollut kyseisellä listalla vaikka hän olisi siirtynyt mihin valioliigajoukkueeseen tahansa, mutta kun kyseessä on Liverpool, ansaitsee hän ykköspaikan. Perusteluna tälle on se, että kyseessä on hankinta juuri sille osastolle, mihin Jürgen Kloppin ryhmä kaipasi eniten vahvistusta. Alisson on ollut 60 miljoonan euron hintalappunsa arvoinen ja pelannut fantastisesti niin sarjaotteluissa kuin Mestarien liigassakin. Kyseessä on erinomainen torjuja, joka osaa myös modernin maalivahdin tavoin osallistua pelin rakennusvaihteeseen monipuolisesti.