Jalkapallon siirtomarkkinat ovat kuumentuneet vuosi vuodelta. Tätä nykyä yhä useammasta pelaajasta maksetaan 50 tai jopa 100 miljoonaa euroa.

Maailmanennätystä pitää hallussaan Neymar, joka siirtyi Barcelonasta PSG:hen 222 miljoonalla eurolla kesällä 2017. Valioliigan ennätys on Philippe Coutinholla, jonka Liverpool myi Barcelonaan 130 miljoonalla eurolla viime tammikuussa.

Valioliigassa 100 miljoonan euron raja on rikottu kolme kertaa. Coutinhon lisäksi kolminumeroinen summa on maksettu Gareth Balesta (Tottenham myi Real Madridiin 101 miljoonalla) ja Paul Pogbasta (Manchester United osti Juventuksesta 105 miljoonalla). Mutta ketkä tämän hetken valioliigapelaajista ovat siirtomarkkinoiden näkökulmasta arvokkaimpia?

Listasimme Transfermarktin datan pohjalta sarjan 50 arvokkainta pelaajaa (siirtomarkkina-arvon suhteen). 100 miljoonan euron rajan rikkoo tällä hetkellä kuusi miestä: Manchester Cityn Kevin De Bruyne (150 miljoonaa), Chelsean Eden Hazard (150), Liverpoolin Mohamed Salah (150), Tottenhamin Harry Kane (150) ja Dele Alli (100) sekä Man Unitedin Romelu Lukaku (100).

Ylipäätään huomionarvoista on se, että vielä listan jaettu 50:s on markkina-arvoltaan 40 miljoonan euron arvoinen. Siitä ei ole kuin kymmenen vuotta kun Robinhon 43 miljoonan euron arvoinen siirto Real Madridista Manchester Cityyn oli Valioliigan ostoennätys.

Toinen mielenkiintoinen huomio on se, että 50:n (tai oikeammin 58:n) arvokkaimman joukkoon mahtuu vain kaksi pelaajaa, jotka eivät edusta Valioliigan kuutta suurinta seuraa: Evertonin Richarlison, Leicesterin Harry Maguire ja Wolvesin Rúben Neves.

Ylipäätään vahvin edustus TOP 50:ssä on Man Cityllä, jonka pelaajista peräti 13:n siirtomarkkina-arvo on 40 miljoonaa euroa tai suurempi. Chelsea (10) tulee hyvänä kakkosena, Liverpool ja Man United (9) jaettuna kolmosena ja Arsenal sekä Tottenham (7) jaettuna viidentenä.

[table id=185 /]