Tammikuun siirtoikkuna on sulkeutunut ja on aika listata parhaat kaappaukset.

Listausta tehdessä olemme arvioineet pelaajan vaikutusta joukkueen menestykseen sekä tämän kauden että myöhemmän tulevaisuuden osalta.

5. Miguel Almirón, Atlanta -> Newcastle

Newcastlen omistaja Mike Ashley on luvannut Rafael Benítezille pelimerkkejä kerta toisensa jälkeen, mutta hyvin usein isot hankinnat ovat jääneet tekemättä. Nyt asiaan tuli vaihtelua, kun joukkue hankki Almirónin MLS:stä. Kyseessä oli seuran historian toiseksi suurin siirtosumma. Enemmän on maksettu ainoastaan Michael Owenista vuonna 2005.

Almirón tuo Newcastlelle apuja juuri sille osa-alueelle, jonka kanssa se on ollut vaikeuksissa: tehot. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana tai laiturina viihtyvä Paraguayn maajoukkuepelaaja teki edellisessä seurassaan 62 ottelussa 21 maalia ja antoi myös saman verran maaliin johtaneita syöttöjä.

4. Gonzalo Higuain, Juventus -> Chelsea

Chelsealla on ollut hyökkääjäongelmia lähes koko kauden ajan. Álvaro Morata on tällä hetkellä hukannut maalivainunsa ja sitä myötä itseluottamuksensakin ja Olivier Giroudin otteet ailahtelevat liikaa. Higuain on tehnyt tasaiseen tahtiin maaleja koko vuosikymmenen ajan ja parhaat jaksot ovat tulleet juurikin Maurizio Sarrin alaisuudessa.

Toki ikä alkaa jo hieman näkymään 31-vuotiaan argentiinalaisen otteissa, mutta hän on edelleen erinomainen keskushyökkääjä. Kyseessä on osto-optiolla varustettu lainasopimus, mutta kovin moneksi vuodeksi Higuainista ei kuitenkaan liene lontoolaisseuralle hyötyä vaikka laina päättyisikin pysyvään siirtoon.

3. Dominic Solanke, Chelsea -> Bournemouth

Solanken siirto on puhuttanut Englannissa paljon. Toisaalta hän on ehdottomasti yksi Englannin lupaavimmista hyökkääjistä, mutta toisaalta 21-vuotias nuorukainen on tehnyt urallaan vasta yhden valioliigamaalin. On siis ymmärrettävää, että reilun 20 miljoonan euron siirtosumma hieman epäilyttää.

Riskit ovat olemassa, mutta uskomme tämän kaupan olevan pitkällä tähtäimellä järkevä hankinta Bournemouthilta. Solanken valtava potentiaali jo tiedetäänkin ja Eddie Howe on erinomainen valmentaja, jolla on mahdollisuudet ottaa siitä kaikki irti. Tämä hankinta ei välttämättä osoittaudu rahojen arvoiseksi heti ensi otteluista alkaen, mutta pitkällä tähtäimellä rahoille tulee vastinetta. Samalla tämä oli myös osoitus siitä, että Bournemouth pystyy houkuttelemaan huippunimiä siirtomarkkinoilla ja se auttaa kauppojen kanssa tulevaisuudessa.

2. Youri Tielemans, AS Monaco -> Leicester

21-vuotias Tielemans on iästään huolimatta ehtinyt rutinoitua jo miesten peleissä. Häneltä löytyy jo nyt tililtään yhteensä 250 ottelua kotimaansa suurseurasta Anderlechtistä ja AS Monacosta. Ranskassa asiat eivät menneet aivan odotetulla tavalla, mutta tästä ei todellakaan voi syyttää pelkästään pelaajaa, sillä koko joukkue on ollut sekaisin – varsinkin tällä kaudella.

Tielemans on ehdottomasti vahvistus Leicesterin keskikentälle jo nyt, mutta tulevaisuudessa hänellä on valmiudet nousta jopa koko Valioliigan johtavien keskikenttäpelaajien joukkoon.

  1. Christian Pulisic, Dortmund -> Chelsea

Pulisic on kuulunut Borussia Dortmundin avainpelaajiin ikäänsä suhteutettuna jo pitkään ja hän on osoittanut jo nyt olevansa valmis aivan Euroopan huippusarjojen kovimpiin kamppailuihin. Laitahyökkääjä viettää vielä tämän kauden lainalla Bundesliigassa, mutta kesällä edessä on siirto Stamford Bridgelle ja odotukset ovat todella suuret.

Pulisic tulee olemaan erinomainen lisäys Chelsean kokoonpanoon ja hänestä voi tulla seuralle jättimenestys. Pelitaitojen lisäksi Pulisic on myös erittäin kiinnostava nimi taloudellisia hyötyjä ajatellen – onhan kyseessä nuori ja vaarallinen hyökkäyspään pelaaja, jota seurataan erittäin suurella mielenkiinnolla kotimaansa Yhdysvaltojen suurilla markkinoilla. Jalkapallon asema maassa paranee jatkuvasti ja Pulisic on yksi tämän kasvun tärkeimmistä kasvoista.