Jalkapallon siirtomarkkinoiden kuumentuminen on jatkunut jo pitkään ja näyttäisi jatkuvan edelleen.

Vuosi sitten listasimme Valioliigan 50 arvokkainta pelaajaa siirtomarkkina-arvon mukaan (lähteenä Transfermarkt). Tuolloin 100 miljoonan euron rajan rikkoi kuusi pelaajaa: Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Mohamed Salah, Harry Kane, Dele Alli ja Romelu Lukaku.

Nyt on aika päivittää lista. Vaikka yllä mainitusta kuusikosta Hazard ja Lukaku ovat sittemmin jättäneet Valioliigan taakseen, TM:n laskelmien mukaan sarjasta löytyy nyt jo 11 pelaajaa, joiden siirtomarkkina-arvo on vähintään miljoona euroa.

Man Cityn Raheem Sterling on tätä nykyä Valioliigan arvokkain pelaaja, mitä tulee tähän listaukseen. Vielä vuosi sitten Sterlingin arvo oli vain 90 miljoonaa, nyt jo 160. 150 miljoonaan euroon yltää nyt neljä pelaajaa: Liverpoolin Sadio Mané ja Mohamed Salah, Tottenhamin Harry Kane sekä Man Cityn Kevin De Bruyne.

Man Cityn pelaajat ovat jo monen vuoden ajan olleet vahvoilla listauksessa, mutta nyt alkaa näkyä myös Liverpoolin urheilupuolen menestys. Esimerkiksi puolustuspään pelaajista Trent Alexander-Arnoldin arvo on nyt 110, Virgil van Dijkin 100, Alissonin 90 ja Andrew Robertsonin 80 miljoonaa euroa. Alexander-Arnoldin arvo oli viime listauksessamme 35 miljoonaa.

Edelleen listalle mahtuu hyvin vähän pelaajia perinteisten TOP 6 -seurojen (Man City, Man United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham) ulkopuolelta. Korkeimmalla tästä joukosta ovat Leicesterin James Maddison ja Evertonin Richarlison. Molempien arvoksi lasketaan tuoreeltaan 60 miljoonaa euroa. Muut TOP 6 -seurojen ulkopuolelta listalle kiilaavat ovat Youri Tielemans, Declan Rice, Wilfried Zaha, Ben Chilwell ja Rúben Neves.

[table id=185 /]