Kun Tottenham juhli Englannin Liigacupin voittoa kaudella 2007-2008, siitä tuli Manchester Unitedin ohella ainoa seura, joka oli nostellut jonkin ison kilpailun voittopokaalia kuudella peräkkäisellä vuosikymmenellä. Nyt putki on kuitenkin vaarassa katketa. Kymmeneen vuoteen mitään titteliä ei ole herunut, ja tätä vuosikymmentä on enää tämä ja tuleva kausi jäljellä.

FA Cupissa Tottenhamin suurta menestystä saadaan hakea todella kaukaa, sillä se on voittanut cupin viimeksi keväällä 1991. Edes finaalipaikkaa ei ole sen koommin lohjennut, mutta nyt Spurs on edennyt jo FA Cupin välierävaiheeseen.

Tottenham janoaa varmasti kurkku kuivana ensimmäistä titteliään Mauricio Pochettinon neljä vuotta jatkuneella valmennuskaudella. Menestykseen makuun pääseminen auttaisi kenties myös pitämään nuoria, mutta himoittuja tähtipelaajia jatkossakin Lilywhitesissa.

Kovin haaste lienee edessä jo välierävaiheessa, johon arpa heitti Tottenhamin tielle Manchester Unitedin. Toisessa välierässä pelaavat sarjataulukossa alempana olevat Chelsea ja Southampton.

Spursin laitapuolustaja Ben Davies on vakuuttunut siitä, että Tottenham kykenee Unitedin 21. huhtikuuta pelattavassa välierässä päihittämään. Ottelu pelataan Tottenhamin tämän kauden kotistadionilla Wembleyllä, mutta arvontatulos vie Spursin poikkeuksellisesti vierasjoukkueen pukukoppiin.

– Vierasjoukkueen pukukopin käyttäminen tuntuu varmaan vähän oudolta. Olemme kuitenkin pelanneet tänä vuonna Wembleyllä ihan tarpeeksi, jotta ottelu tuntuu meille kuin kotipeliltä, Davies totesi Sky Sportsille.

– Pelasimme hyvin Unitedia vastaan tällä kaudella (2-0 -kotivoitto 31.1.), joten lähdemme otteluun hyvin luottavaisina.