Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino arvioi, että hänen joukkueellaan menee vielä noin neljä vuotta saavuttaa voittava mentaliteetti, jolla taistellaan kaudesta toiseen mestaruuksista.

Pochettinon ryhmä hävisi lauantaina FA Cupin välierässä Manchester Unitedille 1-2. Tappio merkitsee sitä, että Spurs tulee jälleen päättämään kauden ilman pokaalia. Lontoolaisten edellinen pysti on vuodelta 2008, jolloin he voittivat liigacupin.

Tottenham johti lauantain peliä Dele Allin maalilla, kunnes Alexis Sánchez ja Ander Herrera käänsivät ottelun Unitedille.

Neljä vuotta Spursin managerina toiminut Pochettino arvioi, että Tottenamilla menee saman verran aikaa päästä vaaditulle tasolle. Argentiinalaisluotsi antoi myös ymmärtää, että Tottenham voi halutessaan tavoitella tähtiä jonkun muun valmentajan kanssa.

– Se on tietysti aina tasaista, kun pelaa Manchester Unitedin kaltaisia joukkueita vastaan. Tänään he ansaitsivat voiton, sanoi Pochettino FourFourTwon mukaan.

– Me yritämme aina oppia, mutta se on tässä vaiheessa vaikeaa. Ei ole kyse oppimisesta, vaan siitä, onko kapasiteettia voittaa vastustaja. Muutoin meidän pitää mennä yliopistoon ja opiskella, opiskella, opiskella…

– Olemme prosessissa, jossa pääsemme FA Cupin semifinaaleihin, me pääsemme Mestarien liigaan, me taistelemme Valioliigassa neljän parhaan joukkoon pääsystä. Se on vaikeaa, sillä olemme todella lähellä.

– Olemme rakentaneet viimeisen neljän vuoden aikana erittäin hyvää joukkuetta. Olemme yrittäneet luoda voittavaa mentaliteettia, mutta tällä hetkellä se ei riitä. Tottenhamin on jatkettava samaan suuntaan kulkemista, koska siitä tulee täydellistä.

– Voittavan mentaliteetin luomiseen menee toiset neljä vuotta. Uskon, että Tottenham voi minun tai jonkun muun sekä ajan kanssa saavuttaa sen, mutta minusta on tärkeää jatkaa sen tärkeän filosofian kehittämistä tässä seurassa.