Barcelona on menettänyt viime vuosina useammankin oman lahjakkuutensa muualle peliajan perässä, kun tie oman seuran edustukseen tuntuu olevan tukossa. Nyt yksi tällainen saattaa olla matkalla Tottenhamiin.

Ricard ”Riqui ”Puig on pelannut Barcelonan junioreissa erittäin vahvan kauden ja oli isossa roolissa myös Uefa Youth Leaguen voittaneessa joukkueessa. 18-vuotias keskikenttäpelaaja debytoi myös helmikuussa Barcelonan reservijoukkueessa Barca B:ssä.

14-vuotiaana Barcelonan akatemiassa La Masiassa aloittaneen Puigin sopimus päättyy tähän kauteen eikä nuorukainen ole ilmaissut halukkuutta tarjotun jatkosopimuksen allekirjoittamiseen. Pöydällä kun on lukuisia muitakin tarjouksia.

Puigin empimisen takia Barcelona ei ole antanut pelaajalle uusia tilaisuuksia Barca B:ssä, vaan minuutit ovat rajoittuneet juniorijoukkueeseen. Koska Barcelonan reservijoukkue on myös akuutissa vaarassa pudota Espanjan kolmannelle sarjatasolle, eivät tulevaisuudennäkymät Barcelonassa ole erityisen houkuttelevat.

Puig on siis saanut useita tarjouksia eurooppalaisilta seuroilta, ja katalaanilehti Sportin mukaan pisimmällä neuvottelut ovat Tottenhamin kanssa. Spursin luotsi Mauricio Pochettino on lehden kertomaan mukaan ”rakastunut” Puigin pelaamiseen ja Tottenhamin tarjoama projekti on kaikin puolin houkutteleva.