© Kuva: Getty Images

Mauricio Pochettino löytää syitä Spursin staattisuuteen -sarja: Brexit

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Mauricio Pochettinon näkökulma kesän siirtoikkunaan ja siihen, miksi hänen joukkueensa Tottenham ei tehnyt sen aikana mitään, tuntuu vaihtelevan päivästä toiseen.

Siinä, missä Spursia vielä – osin huomattavastikin – pienemmät seurat saivat merkitttäviä siirtoja aikaan tuntien sisällä, valitteli Pochettino ikkunan lyhyttä kestoa jo toista viikkoa ennen sen sulkeutumista. Lopputulos oli viimeistään tässä vaiheessa selvä: Tottenham teki historiaa tekemättä mitään koko ikkunassa.

Argentiinalainen ei ole se, joka osoittaa ongelmia kohdatessaan omaan pesään. Päinvastoin, kunnon populistin tapaan hän kieltää ongelmat tyystin, ja kertoo omiensa uljaudesta.

– Se, mitä seura tekee nyt, on rohkeaa. Uusi harjoituskenttä pelaajakeskuksineen valmistui kesällä – valtava sijoitus. Uusi stadionimme tulee maksamaan lähes miljardi puntaa. Alkuperäinen 400 miljoonaa ei riitä, uskokaa pois, manageri kertaa Sky Sportsille.

Edellä mainitun totuuspohjasta ei liene kenelläkään epäilyksiä; stadionkustannusten nousu ei yllätä. Pochettino osoittaa tässä sormella myös valtiopolitiikan suuntaan, ja löytää kulman suhtautua työskentelymaansa kansalaisiin alentuvasti.

– Sitten on Brexit. Se lisää kaikkia kustannuksia 30 prosentilla. Tämä on dramaattista, sääliksi käy englantilaisia.

Lopuksi ympyrä sulkeutuu – tai siis ei aivan. Siinä, missä manageri oli vielä pari viikkoa sitten huolissaan siirtoikkunan lyhyydestä, kertoo hän nyt, ettei mitään pelaajakauppoja pitänytkään tehdä.

– Seurana päätöksemme oli olla kiinnittämättä ketään. Se on rohkea päätös.

Tottenhamin kausi alkaa lauantaina vierasottelulla Newcastlea vastaan. Tulosta määrätietoisesta siirtotaktiikasta pitäisi siis syntyä melko lailla välittömästi.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon