Mauricio Pochettino löytää syitä Spursin staattisuuteen -sarja: Brexit

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Mauricio Pochettinon näkökulma kesän siirtoikkunaan ja siihen, miksi hänen joukkueensa Tottenham ei tehnyt sen aikana mitään, tuntuu vaihtelevan päivästä toiseen.

Siinä, missä Spursia vielä – osin huomattavastikin – pienemmät seurat saivat merkitttäviä siirtoja aikaan tuntien sisällä, valitteli Pochettino ikkunan lyhyttä kestoa jo toista viikkoa ennen sen sulkeutumista. Lopputulos oli viimeistään tässä vaiheessa selvä: Tottenham teki historiaa tekemättä mitään koko ikkunassa.

Argentiinalainen ei ole se, joka osoittaa ongelmia kohdatessaan omaan pesään. Päinvastoin, kunnon populistin tapaan hän kieltää ongelmat tyystin, ja kertoo omiensa uljaudesta.

– Se, mitä seura tekee nyt, on rohkeaa. Uusi harjoituskenttä pelaajakeskuksineen valmistui kesällä – valtava sijoitus. Uusi stadionimme tulee maksamaan lähes miljardi puntaa. Alkuperäinen 400 miljoonaa ei riitä, uskokaa pois, manageri kertaa Sky Sportsille.

Edellä mainitun totuuspohjasta ei liene kenelläkään epäilyksiä; stadionkustannusten nousu ei yllätä. Pochettino osoittaa tässä sormella myös valtiopolitiikan suuntaan, ja löytää kulman suhtautua työskentelymaansa kansalaisiin alentuvasti.

– Sitten on Brexit. Se lisää kaikkia kustannuksia 30 prosentilla. Tämä on dramaattista, sääliksi käy englantilaisia.

Lopuksi ympyrä sulkeutuu – tai siis ei aivan. Siinä, missä manageri oli vielä pari viikkoa sitten huolissaan siirtoikkunan lyhyydestä, kertoo hän nyt, ettei mitään pelaajakauppoja pitänytkään tehdä.

– Seurana päätöksemme oli olla kiinnittämättä ketään. Se on rohkea päätös.

Tottenhamin kausi alkaa lauantaina vierasottelulla Newcastlea vastaan. Tulosta määrätietoisesta siirtotaktiikasta pitäisi siis syntyä melko lailla välittömästi.

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden