Tottenham katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa, kun se kellisti Brightonin 2–1 Valioliigan lauantain iltaottelussa vieraskentällä.

Harry Kane laukoi avausosuman 42. minuutilla rangaistuspotkusta. Vaihdosta sisään tullut Erik Lamela sinetöi voiton matalalla kudillaan 76. minuutilla, vaikka isäntien Anthony Knockaert pääsikin vielä kaventamaan lisäajalla nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Pallo vietiin ensimmäisen puoliajan lopulla pilkulle Glenn Murrayn tehtyä käsivirheen vapaapotkutilanteessa.

Spurs nousi voittonsa myötä sarjavitoseksi 12 pisteeseen – eroa kärkijoukkue Liverpooliin on kuusi pistettä. Brighton on viidessä pisteessä.

Edellisissä otteluissaan Mauricio Pochettinon ryhmä oli hävinnyt Watfordille, Liverpoolille ja Interille.

13 - Harry Kane has scored more penalties than any other player in the Premier League since the start of the 2015-16 season (13 penalties). Slotted.

Brighton – Tottenham 1–2 (0–1)
0–1 Harry Kane rp. (42 min)
0–2 Erik Lamela (76 min)
1–2 Anthony Knockaert (90+3 min)