Tottenhamin voittoputki seuran uudella kotistadionilla sai tiistai-iltana jatkoa, kun Christian Eriksenin myöhäinen maali ratkaisi lontoolaisten 1-0-voiton Brightonia vastaan.

Voitolla Tottenham vahvisti asemiaan Valioliigan TOP4-kilpailussa. Pohjoislontoolaiset ovat nyt kolme pistettä Chelseaa ja neljä pistettä Arsenalia edellä sarjataulukon kolmannella sijalla.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
#THFC: Lloris (C), Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Wanyama, Eriksen, Dele, Son, Lucas, Llorente.

@WilliamHill odds (18+) spurs.to/Brighton_Lineup

#PL ⚪️ #COYS

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
🔢 Here's how Albion line up for tonight's @premierleague match against @SpursOfficial at the Tottenham Hotspur Stadium...

👀 Chris Hughton makes 6⃣ changes to the side that drew on Saturday.

📲 Matchday Live is presented by @SnickersUKcom.

#BHAFC 💚

Ottelu alkoi hyvin paljolti kotijoukkueen hallinnassa. Hitaan alun jälkeen Eriksenin vapaapotku oli kuitenkin tuottaa pelin avausmaalin, kun pallo jäi pyörimään vaarallisesti Brighton-maalin suulle. Matt Ryan sai kuitenkin huitaistua pallon viimehetkillä tiehensä.

Tottenham jatkoi painostamista, kun Brighton puolestaan tyytyi pakittelemaan puolustuksessa. Puolen tunnin pelin jälkeen Spurs johti maaliyrityksissä 10-1-lukemin.

34. peliminuutilla Lucas Moura kävi lähellä kamppailun avausmaalia, kun brassilaituri paukutti matalan laukauksen kohti oikeaa alakulmaa. Lewis Dunk kuitenkin liukui pallon tielle ja pelasti vieraat takaiskulta.

Tottenhamilla oli vielä ensimmäisen jakson loppuhetkillä erinomainen maalipaikka, mutta Brightonin erinomainen maaliviivapuolustus jatkui. Dele Alli nikkasi pallon Ryanin ohitse, mutta Shane Duffy ehti juuri ja juuri laukauksen tielle.

Toisella jaksolla Tottenhamin pelinrakentaminen vaikutti entistä hankalemmalta. Brighton onnistui pitämään valkopaidat asioissa, ja tuhlasi reilusti aikaa aina tilaisuuden auetessa.

73. minuutilla Vertonghen oli jälleen senttien päässä avausmaalista, kun Toby Alderweireld laukoi pallon rangaistusalueen reunalta tolppaan. Hetkeä myöhemmin Alli laukoi pallon Lucas Mouran pudotuksen reilusti yli maalin.

Mauricio Pochettino heitti kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Vincent Janssenin ensimmäistä kertaa tällä kaudella kehiin. Janssen on ollut jo pitkään Tottenhamin siirtolistalla, eikä hollantilaishyökkääjä ei ole saanut minuuttiakaan peliaikaa seuran ykkösjoukkueessa.

Tottenham onnistui kuin onnistuikin maalinteossa, kun Eriksenin kaukolaukaus rangaistusalueen ulkopuolelta upposi maaliverkon perukoille kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä.

Ottelu päättyi tanskalaispelurin osuman myötä Tottenhamin 1-0-voittoon.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
Massive three points! 👊

#PL ⚪️ #COYS

Illan toisessa ottelussa Watford ja Southampton jakoivat pisteet Vicarage Roadilla. Maalit syntyivät ottelun ensimmäisellä ja viimeisellä minuutilla.

Shane Long teki valioliigahistoriaa, kun hän onnistui maalinteossa jo seitsemän sekunnin pelin jälkeen. Irlantilaishyökkääjä nappasi pelivälineen Craig Cathcartin huonosta avauksesta ja nosti pallon maaliin varmalla viimeistelyllä.

90. peliminuutilla Andre Gray laukoi pallon maaliin Daryl Janmaatin pudotuksesta ja pelasti joukkueensa tappiolta.

Watford on tasapelin myötä seitsemännellä sijalla. Southampton on puolestaan jo kuusi pistettä putoamisviivan paremmalla puolella. Yksi voitto viimeisestä kolmesta pelistä riittäisi siis Saintsin selviytymiseen.