Tottenham on varmistanut paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä sinnikkään comeback-voiton turvin. Olympiakos johti ottelua 2-0-lukemin, mutta erinomaisesti taistellut Tottenham nousi lopulta 4-2-voittoon kotiyleisönsä edessä.

Kyseessä oli José Mourinhon ensimmäinen ottelu uuden joukkueensa kotistadionilla.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
FULL-TIME: An excellent second-half comeback sees us book our place in the @ChampionsLeague knockout stages!

⚪️ #THFC 4-2 #Olympiacos 🔵

Olympiakos otti kamppailussa yllättävän johdon jo kuuden minuutin pelin jälkeen. Pitkä pallo oikealle laidalle tuotti ongelmia Danny Roselle, jonka purkuyritys putosi suoraan Youssef El Arabille. Keskushyökkääjä leikkasi sisään ja laukoi upean kaukolaukauksen oikeaan alakulmaan, vieden vieraat aikaiseen johtoon.

Tottenham sai pelin paremmin haltuunsa noin kymmenen minuutin kuluttua. Heung-min Son kävi lähellä tasoitusmaalia vahvan puskuyrityksen voimin, mutta José Sá torjui eteläkorealaisen yrityksen kauniisti kulmaksi.

Tottenham ei onnistunut luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja, ja 20 minuutin pelin jälkeen Olympiakos tuplasi jo johtonsa.

Valkopaidat eivät onnistuneet pysäyttämään Olympiakosin sisäänkiertävää kulmapotkua. Keskuspuolustaja Ruben Semedo pääsi täten tuikkaamaan pallon maaliin Guilhermen pienen kosketuksen jälkeen.

José Mourinho reagoi Olympiakosin nopeasti ja teki ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo 28 minuutin pelin jälkeen. Puolustava keskikenttäpelaaja Eric Dier jätti kentän Christian Eriksenin tepastellessa kehiin.

Tottenham ei onnistunut luomaan toivottua painetta Olympiakosin puolustukselle, mutta nousi hieman onnekkaasti mukaan peliin juuri ennen taukovihellystä. Vieraiden toppari Yassine Meriah potkaisi ohi pallosta Serge Aurierin keskittäessä pelivälineen matalana boksiin, eikä Dele Alli epäonnistunut viimeistelyssään maalin suulla.

Tauolle edettiin täten vieraiden 2-1-johdossa, mutta Tottenhamin kiri oli kuitenkin alkanut.

Toinen puoliaika lähti elektrisesti käyntiin, ja vain viiden minuutin jatkumon jälkeen Tottenham oli noussut tasoihin. Sivurajan tuntumassa ollut pallopoika reagoi salamannopeasti Tottenhamin saamaan sivurajaheittoon, heittäen sukkelasti Aurierille, joka vapautti Lucas Mouran pitkällä heitolla.

Brassilaituri eteni vapaasti oikeaa laitaa pitkin ja keskitti pallon matalana Harry Kanelle. Englantilaishyökkääjä ei maalin edessä jäätynyt, ja tykitti pallon varmasti verkon perukoille. Tasoitusmaalin jälkeen Mourinho etsi pallopojan käsiinsä ja tuuletti osumaa hänen kanssaan.

Football on TNT Sports

@footballontnt
Jose Mourinho makes sure the ball boy gets the respect he deserves for the assist 👏👏👏

Class.

Tottenham hallitsi ottelun tapahtumia. 68 minuutin pelin jälkeen Eriksen kävi lähellä vapaapotkusta, mutta pallo viuhui hieman ohitse tolpan. Viittä minuuttia myöhemmin johtomaali kuitenkin syntyi.

Dele Alli peippasi puolustajat kahville rangaistusalueen vasemmalla laidalla, jonka jälkeen hän keskitti pallon boksin toiseen kulmaan kohti Serge Aurieria. Norsunluurannikkolaispuolustaja laukoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan maaliin, ja kotijoukkueen nousu oli lähestulkoon valmis.

77 minuutin kohdalla Kane sinetöi Tottenhamin voiton ottelun toisella maalillaan. Englantilaishyökkääjä pääsi kiinni Eriksenin herkulliseen keskitykseen, ja puski pallon jykevästi Sán selän taakse.

Mourinho ei ottanut kamppailussa sen enempää riskejä, ja lopulta Tottenham kruisaili helponoloisesti voittoon. Kamppailu päättyi lukemiin 4-2 ja Spursin jatkopaikka oli varmistettu. Viimeisessä lohko-ottelussa joukkue matkustaa Bayern Münchenin vieraaksi Allianz Areenalle.