Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy aikoo pitää kiinni suunnitelmastaan, joka on saanut runsaasti kritiikkiä myös seuran omilta kannattajilta (lue lisää).

Tottenham on leikannut ei-pelaavan henkilöstön palkkoja 20 prosentilla, lomauttaen myös osan seuran työntekijöistä. Tottenhamin pelaajat eivät kuitenkaan ole vielä suostuneet minkäänlaisiin palkkaleikkauksiin tai palkkamaksujen viivästyttämiseen. José Mourinho ja hänen valmennusjoukkonsa ovat myös yhä saaneet nauttia täydestä palkasta.

The Telegraphin mukaan seuran työntekijöille on lähetetty dokumentti, jossa heitä pyydetään suostumaan palkkaleikkauksiin sekä väliaikaisiin sopimusmuutoksiin koronaviruskriisin takia. Dokumentissa ei kuitenkaan ole mainittu, mitä työntekijöille tapahtuu, jos he eivät suostu sitä allekirjoittamaan.

Lomautettua henkilöstöä ollaan puolestaan kielletty työskentelemästä kokonaan. Tottenhamin kerrotaan takavarikoineen lomautettujen työntekijöittensä puhelimet ja tietokoneet, kytkien heidät irti myös seuran sähköposteista. Tavoitteena on tiettävästi osoittaa Coronavirus Job Retention Scheme -tukipiirille, että lomautetut työntekijät todella ovat vailla työtä.

[readmore from=koronavirus]

Tottenhamin työntekijät, jotka ovat jääneet töihin pienennetyllä palkalla, ovat huolissaan työkuormituksensa kasvusta, koska 550 hengen henkilökunnasta noin puolet on päätetty lomauttaa.

– Ihmiset ovat vihaisia ja pettyneitä. Monet ovat huolissaan asuntolainoistaan ja muista laskuistaan. Muut seurat ovat lomauttaneet henkilökuntaansa, mutta he ovat sentään suostuneet täydentämään heidän palkkojaan, yksi lähde kertoi The Telegraphille.

– Me emme ole puolestaan vielä kuulleet, tulevatko pelaajat ja manageri leikkaamaan palkkojaan, eikä meille ole annettu minkäänlaista merkkiä siitä, tulemmeko saamaan menetetyt rahat takaisin jos kausi palaa käyntiin.

Työntekijät ehtivät lehden mukaan jo toivoa, että Levy olisi muuttanut mieltään palkkaleikkauksista ja lomautuksista julkisen paineen myötä. Levy näyttäisi kuitenkin pitävän tiukasti kiinni alkuperäisestä suunnitelmastaan.

Tottenham teki viimeksi päättyneellä tilikaudella 461 miljoonan punnan liikevaihdolla 87 miljoonan punnan liikevoiton ennen veroja.