Tottenham otti ailahtelevan esityksen päätteeksi 3-1 vierasvoiton Newcastle Unitedista. Harry Kane onnistui kahdesti maalinteossa, ja hänen voittomaalinsa oli englantilaisen uran 200. osuma.

Newcastle aloitti ottelun terävästi, eikä Tottenham päässyt kuin pariin otteeseen etenemään puolen kentän yli. Ensimmäisestä maalista vastasi kuitenkin Tottenhamin korealaistähti Heung-Min Son 27. minuutilla. Fabian Schär otti huonon kosketuksen boksin reunalla, ja Lucas Moura sai riistettyä pallon takaisin Spursille. Syöttökuvion päätteeksi Giovani Lo Celso sai törkättyä pallon viereensä Sonille, joka ampuu yllättävästi maata pitkin DeAndre Yedlinin jalkojen välistä maaliin etukulmasta.

Vain paria minuuttia myöhemmin Newcastle-vahti Martin Dúbravkalta nähtiin komea paraatipelastus. Son päätti kokeilla maalintekoa 30 metristä, ja pallo otti matkalla kimmokkeen Emil Krafthista. Dubravka joutui venymään äärimmilleen, jottei pallo olisi painunut yläkulmaan.

Newcastle haki vimmatusti pukukoppimaalia puoliajan lopussa, ja lähimmäksi pääsi Dwight Gayle, jonka liippaus päälaella Jonjo Shelveyn keskityksestä ohitti Spurs-veskari Hugo Llorisin. Pallo kuitenkin kilahti Harakoiden epäonneksi tolppaan. Tämän lähemmäksi tasoitusta Newcastle ei päässyt, ja tauolle siirryttiin Spursin 1-0 vierasjohdossa.

Newcastle asteli tauon jälkeen kentälle jälleen terävällä askeleella, ja palkinto uurastuksesta syntyi maalin muodossa 56. minuutilla. Vain hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Valentino Lazaro haastoi röyhkeästi Spurs-puolustuksen läpi. Serge Aurier pääsi väliin, mutta hänen purkupallonsa tuli suoraan Matt Ritchielle, joka tykitti voimalla ohi Llorisin takakulmaan.

Spurs kuittasi takaiskun nopeasti. Myös José Mourinho onnistui pelaajavaihdossaan, sillä pari minuuttia aiemmin kentälle tullut Steven Bergwijn antoi nappikeskityksen Kanelle, jolla oli helppo työn puskea uransa 200. maali.

Spurs onnistui 90. minuutilla vielä kertaalleen, kun Erik Lamela pääsi vastahyökkäyksestä puolittain läpi. Hänen viimeistelynsä suuntautui suoraan kohti Dubravkaa, joka kuitenkin torjui maalin edustalle. Paluupalloon ehti ensimmäisenä Harry Kane, joka ratkaisi Spursille 3-1 voiton.

200 – Harry Kane’s strike is his 200th club career goal in his 350th appearance in all competitions, with 184 of these coming for Spurs (Millwall (9), Leyton Orient (5) & Leicester (2)). Beacon.