Viime torstaina nähtiin melkoinen yllätys, kun Englannin maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate jätti Liverpoolin laitapuolustaja Trent Alexander-Arnoldin ulos joukkueesta. Entinen huippupuolustaja Micah Richards epäilee pelaajan ja valmentajan välillä olevan luottamuspula.

Richards kirjoitti Daily Mailin kolumnissa pitävänsä Southgaten päätöstä todella erikoisena. Mukaan mahtuivat oikean laitapuolustajan rooliin Man Cityn Kyle Walker, Atlético Madridin Kieran Trippier sekä Chelsean Reece James. Nimistä on helppo päätellä, että Englannin maajoukkueen oikean laitapuolustajan paikalle on erittäin kova kilpailu.

Siitä huolimatta Richards piti Southgaten päätöstä erikoisena.

– Olin aluksi shokissa, kun en nähnyt Alexander-Arnoldin nimeä listassa. Osa minusta ei kuitenkaan ollut täysin yllättynyt, koska jonkun aikaa on jo tuntunut siltä, ettei Southgate ole täysin varma hänestä.

– Olen sanonut moneen kertaan, että olen suuri Southgaten ihailija. Hän on tehnyt erinomaista työtä Englannin maajoukkueessa, hän on helposti lähestyttävä ja reilu mies. Joka tapauksessa uskon, että Trent on yksi maailman parhaista oikeista laitapuolustajista ja hän olisi aina minun joukkueessani, Richards huomautti.

Alexander-Arnoldin kausi, kuten koko Liverpoolin kausi, on ollut vaikea. Samanlaista ilotulitusta ei olla nähty Alexander-Arnoldiltakaan kuin esimerkiksi viime vuonna.

Richards epäilee, että Southgate ei tällä hetkellä ole täysin vakuuttunut Alexander-Arnoldista.

– Minusta tässä on kyse luottamuksesta. Southgate ei voi luottaa Alexander-Arnoldiin, että hän tekisi ne asiat, mitä hän pelaajalta haluaa. Ja jos asia on näin, minun on hyvin vaikea nähdä nuorta Liverpool-tähteä pelaamassa myöskään EM-kisoissa, Richards täräyttää.

Southgate oli käynyt lehtitietojen mukaan keskustelun Alexander-Arnoldin kanssa ja vakuuttanut, että hän kuuluu yhä valmentajan suunnitelmiin. Richards ei silti ole täysin vakuuttunut asiasta.

– Nyt tuntuu vain siltä, että Trentin pitää tehdä jotain uskomatonta päästäkseen takaisin Southgaten suunnitelmiin EM-kisoja silmällä pitäen. Ja vaikka hän jotain uskomatonta tekisikin, en ole varma auttaako sekään. Se fakta, että Southgate myös pudotteli nimiä, kuten Matty Cash ja Luke Ayling, kertoo siitä, minkälaisessa tilanteessa Trent on.

[readmore from=englanti]

Richards perustaa näkemyksensä omiin kokemuksiinsa, kun hän joutui Fabio Capellon aikana sivuraiteille Englannin maajoukkueessa. Richardsin mukaan hänellä oli hyvin vähän tehtävissä.

– Hän lopulta lähetti minut alle 21-vuotiaiden mukaan. Lopulta ainoa kerta, kun pelasin Capellon alaisuudessa, oli 45 minuuttia harjoitusottelussa Ranskaa vastaan marraskuussa 2010.

Richards lähetti myös vinkin Alexander-Arnoldille.

– Trentin ei pidä antaa tämän vaikuttaa. Hän ei saa unohtaa, että myös MM-kisat ovat nurkan takana. Jos antaisin hänelle ohjeen, se olisi tämä: älä polta siltoja. Vaikka tämä hiertää kuinka paljon, hänen täytyy muistaa, että MM-kisat ovat 18 kuukauden päästä. Englanti ei voi jättää hänen kaltaista lahjakkuutta sivuun ja toivon, että hän palaa Garethin suunnitelmiin lähitulevaisuudessa.

LUE MYÖS: