Jürgen Klopp on kyseenalaistanut Gareth Southgaten päätöksen pudottaa Liverpool-tähti Trent Alexander-Arnoldin Englannin maajoukkueryhmästä. Englannin manageri yllätti jättämällä laitapuolustajan ulos edellisistä MM-karsintaotteluista Puolaa, Albaniaa ja San Marinoa vastaan.

Southgate otti Alexander-Arnoldin sijaan joukkueeseen Kyle Walkerin, Kieran Trippierin ja Reece Jamesin. Karsintaottelut olivat viimeiset kilpailulliset pelit ennen kesän EM-kisoja.

– Minä olen itsekin manageri. Me teemme aina päätöksiä, joita muut ihmiset eivät välttämättä ymmärrä, Klopp kommentoi lehdistölle.

– Kunnioitan Garethin tekevän omat päätöksensä, mutta sitä en ymmärtänyt, koska Trent Alexander-Arnold on ollut ainakin viimeiset kaksi kautta tai edellisen kauden ja sitä edellisen ajan maailmanluokan oikea laitapuolustaja.

– Se on totuus ja hän onnistui siinä poikkeuksellisen nuorena. Nyt hänen kautensa alkoi Covidilla, mikä ei ollut hyvä asia. Voitte kuvitella että siinä meni aikansa kun hän pääsi mukaan kauteen. Hän on ollut siitä hetkestä lähtien meidän tasaisimpia suorittajia.

– Se ei voi siis olla syy hänen pudottamiselle. Jos verrataan Lionel Messiin, hän ei pelaa enää sillä tasolla milä hän oli vuonna 2005 tai 2006, mutta hän on edelleen maailman paras pelaaja.

[readmore from=Liverpool]

Klopp uskoo, että todennäköisin syy Alexander Arnoldin pudottamiselle oli Southgaten tarve puolustusorientuneimmille pelaajille.

– Kyse on siitä millä tavalla haluat pelata. Jos haluat pelata syvältä puolustavaa joukkuetta vastaan, en tiedä ketään, joka keskittää ja syöttää kuten Trent. Hänen puolustuspelissä on myös hyvin korkealla tasolla. Se ei ole hänen paras kykynsä, mutta hän ei ole huono siinä.

– Jos Trent-Alexander Arnold ei ole joukkueessa, Englannilla täytyy olla poikkeuksellisen hyvä ryhmä. Kunnioitan päätöstä, mutta en ymmärrä sitä.