Lauantaina Suomen aikaa kello 17 alkoi Valioliigassa viisi ottelua, varsinkin putoamistaistelun kannalta useampi erittäin merkittävä sellainen.

Swansea musersi West Hamin ja nousi reilusti taulukossa

Walesissa tarrattiin arvokkaisiin pisteisiin, kun Swansea siirtyi johtoon jo kymmenennellä minuutilla. Ki Sung-yueng merkkasi maalin itselleen kaukovedolla paluumuuttaja Andre Ayewn syötöstä. Siinä missä Ayew on löytänyt tiensä takaisin Walesiin, on Ki muistanut maalinteon taidon.

3 - After a 14 game spell without a goal or an assist for Swansea City in the Premier League, Ki Sung-yueng has had a hand in three goals in his last four league apps (two goals, one assist). Opener.

West Hamin synkkä iltapäivä sai jatkoa loukkaantumisen muodossa.

West Ham United

@WestHam
This looks like a nasty injury for Winston Reid unfortunately.

Byram is on after a long stoppage as Reid received treatment and was carried off on the stretcher.

#SWAWHU #COYI

Winston Reidin loukkaantumisesta aiheutuneen pitkän tauon jälkeen Swans tuplasi johtonsa; Mike van der Hoorn puski tilanteeksi 2-0 kulmapotkusta.

Ellei ottelu vielä tauolla ollut ratkennut, se oli sitä 48. minuutilla. Andy King ampui paluupallosta isännät jo 3-0-johtoon.

Ayewn veljekset jatkoivat Hammersin alistamista. Andre kaadettiin boksissa, ja Jordan ampui pilkulta 63. minuutilla vasempaan alakulmaan, 4-0.

Myös West Ham sai merkinnän maalisarakkeeseen, kun Michail Antonio jatkoi vapaapotkutilanteen loppuun saakka – tilanteeksi 4-1 ajassa 79 minuuttia.

Häntäpään taistelun tiukkuudesta kertoo se, että Swans nousi voitollaan sijalta 18 sijalle 13.

Leicester nousi viime hetkellä tasoihin

King Power Stadiumilla nähtiin avausmaali ottelun 35. minuutilla. Marc Albrighton kaatoi Josh Kingin boksissa – pallo pilkulle. Norjalainen ampui itse rankkarista tilanteeksi 0-1. Näytti hyvin vahvasti siltä, että täydet pisteet matkaavat etelärannikolle. Riyad Mahrez tasoitti kuitenkin ottelun ajassa 90+7, vapaapotkusta.

Tottenhamille rutiinivoitto kovavireisin korealaisvoimin

Wembleyllä koettiin poikkeuksellinen tilanne, kun isäntäjoukkueen Dele Alli sai rangaistuksen otteistaan jo varhaisessa vaiheessa. Keskikenttämies kamppasi nousua tehneen Collin Quanerin ja antoi ilmalennolle lisävauhtia kädellään – varoitus.

Valkopaidat ottivat johtoaseman 27. minuutilla, kun Heung-Min Son oli unohdettu täysin vapaaksi omalle laidalleen. Korealainen harhautti maalivahdin, ja lähetti vedon takakulmaan. Tilanteeseen liukunut Huddersfield-pelaaja ei palloon ehtinyt, 1-0.

Huddersfield tuli toiselle jaksolle todella urhealla asenteella, ja rakensi muutaman lupaavan paikan. Hyäkkäys kuitenkin kostautui 54. minuutilla, kun Harry Kane pääsi syöttmään Sonin puskemaan iltapäivän toisen osumansa.

13 - Son Heung-Min has been directly involved in 13 goals in his last 11 Premier League appearances at Wembley (nine goals, four assists). Arch.

West Bromin viimeinen sija lujittui jälleen

West Bromwich Albion

@WBA
📷 A milestone for @BenFoster today...

It's appearance number 2️⃣0️⃣0️⃣ in the @premierleague for us.

All the best, Fozzy 🤞🏼

#WATWBA #COYB #WBA

Vicarage Roadilla tahkottiin lähes 80 minuuttia ilman maalia. Lopulta Troy Deeney vei isännät johtoon – ja voittoon lukemin 1-0.